Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Még januárban távozhat a Roma ikonja – sajtóhír

Miután az elmúlt napokban az olasz sajtó azzal volt tele, hogy a sokat bírált Paulo Fonseca vezetőedző és a csapat rutinos játékosa között kitört a balhé az AS Roma csapatán belül, egyre inkább úgy tűnik, hogy kettejük közül – elsőként – a csatár távozhat…

A Corriere Dello Sport információi szerint az AS Roma csapata még januárban értékesítené egykori meghatározó játékosát, Edin Dzekót, aki a kettejük közti személyes ellentét miatt kikerült Paulo Fonseca vezetőedző számításaiból, és az elmúlt hétvégi bajnokira sem nevezte be a tapasztalt támadót.

A 34 éves hórihorgas csatár 2015 óta 242 mérkőzés alatt 114 alkalommal talált be az AS Roma színeiben tétmérkőzésen, melyből 85 gólt szerzett a bajnokságban, beleértve azt a 29 találatát, mellyel gólkirály lett a 2016-2017-es kiírásban. Dzeko ugyan már nem fiatal, és egyre több kritikával kellett szembenéznie, a “farkasok” mérsékelten sikerült 2019-2020-as szezonjából is ki tudta venni a részét 16 bajnoki és három nemzetközi kupákban szerzett találattal. Ennek ellenére egészen idáig töretlenül bíztak benne, és bár múlt nyáron a közvetlen riválisok közül az Inter és a Juventus is le akarta igazolni, nem engedték őt el.

Pályafutása korábbi szakaszában a Wolfsburg (2007-2011) és a Manchester City (2011-2015) labdarúgója volt, míg hazája nemzeti válogatottja szerelését 112 alkalommal húzhatta magára.