Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: élcsapathoz térhet vissza a munkanélküli sikeredző – sajtóhír

Az olasz sajtó egybehangzó értesülései szerint az utolsó két mérkőzésének elvesztése után végveszélybe került az AS Roma jelenlegi edzőjének pozíciója, miután a “farkasok” rendkívül simán vesztették el a Lazio elleni derbit múlt pénteken, majd kedden óriási meglepetésre az Olasz Kupától is búcsúztak

 

A Corriere dello Sport megerősítette, hogy az AS Roma vezetősége felvette a kapcsolatot az immár másfél éve munkanélküli Massimiliano Allegrivel, mivel egyre kevésbé elégedettek a portugál Paulo Fonseca munkájával, aki legutóbb egy elképesztően banális hibát is elkövetett.

Az olasz sajtó szerint már csak idő kérdése, hogy mikor menesztik Fonsecát a “farkasok” kispadjáról, a klubvezetés szándéka, hogy már az aktuális idény befejezését sem várják meg annak ellenére, hogy az idei szezonban kiegyensúlyozottan teljesített vele a csapat, noha a fontos rangadókon valóban rendszerint betliztek. A csapat első számú kiszemeltje Allegri lenne a posztra, de állítólag a legutóbb az ugyancsak a Juventus irányító Maurizio Sarri neve is szóba került már a fővárosi gárda kispadjára.

Mint ismeretes, az 53 esztendős olasz szakember 2019 nyarán öt év után távozott a Juventus kispadjáról, miután hiába nyert minden évben bajnoki címet az együttessel, a Bajnokok Ligája sorozatában vele is csak két elvesztett fináléig jutottak. Allegri azóta munkanélküli, kihagyott már másfél szezont, és bár időről időre rendre felmerül a neve egy-egy csapatnál, még mindig nem kötelezte el magát sehova. Bizonyára a lehető legjobb lehetőségre vár, kérdés hogy vajon a Roma jelentené-e számára ezt a bizonyos lehetőséget…?

Az AS Roma jelenleg 18 forduló után 10-4-4-es mérlegének köszönhetően 34 pontjával a negyedik helyen áll a világ legerősebb bajnokságának rangsorolt Serie A aktuális kiírásában.