Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING: kinevezte Lampard utódját a Chelsea – HIVATALOS

Frank Lampard hétfői kirúgása után bő 24 órával máris megnevezte új menedzserét az angol bajnokságban (Premier League) mérsékelten szereplő Chelsea együttese…

A Chelsea csapata a kedd esti közleményében tudatta, hogy a “kékek” újdonsült menedzsere a továbbiakban nem más lesz, mint Thomas Tuchel. A legutóbbi állomáshelyéről, a PSG-től karácsonykor kirúgott német szakembert a menesztése óta folyamatosan hírbe hozták a londoni együttessel, amely a helyi sajtóbeszámolók szerint az elmúlt egy-másfél hétben már előrehaladott tárgyalásokat folytatott vele.

A 47 éves német szakember 2018 májusától két és fél éven át irányította a francia sztárcsapatot, és bár a bajnoki címet minden évben magabiztosan besöpörték, nemzetközi szinten a 2020-as Bajnokok Ligája-döntőnél magasabbra nem értek. Tuchel azt megelőzően a Borussia Dortmund és a Mainz csapatát irányította.

A “kékek” egykori ikonikus játékosa másfél éven keresztül menedzselte a csapatot, és nagy fába vágta fejszéjét azzal, hogy a fiatalok mellett tett le a voksát. A tavalyi szezonban a negyedik helyre vezette a Chelsea-t, ám múlt nyáron jelentős átalakuláson ment végig a keret, de a hatalmas beruházások ellenére hosszabb távon az eredmények nem jöttek, így végül a klubja fájdalmas levélben megköszönte az eddigi fáradozásait.

Tuchel másfél évre szóló megállapodást írt alá a Stamford Bridge-en, kedd este már edzést tart új csapata játékosainak, szerda este pedig a Wolverhampton elleni bajnokin debütálhat a kispadon.

Bár a Chelsea közleménye nem tér ki rá, a korábbi hírek szerint Lőw Zsolt másodedzőként ugyancsak követi kollégáját a PSG-től a londoniakhoz.