Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jovic: “A legnagyobb problémám az volt, hogy keveset játszhattam”

Luka Jovic januárban kölcsönbe került korábbi csapatába, az Eintracht Frankfurtba, és nagyon is jól érzi magát. A legutóbbi interjújában pedig bevallotta, hogy amiatt szenvedett leginkább a Real Madridban, hogy nagyon kevés lehetőséghez jutott.

A 23 éves csatár nem tudott beilleszkedni Zinedine Zidane Real Madridjába, pedig nagy reményekkel és egy 63 millió eurós árcédulával érkezett az Eintracht Frankfurt csapatából 2019-ben. A szerb játékost most 18 hónappal később visszatért korábbi csapatához kölcsönbe a szezon végéig, és eddig remek teljesítményt nyújtott: igaz, hogy csak csereként lépett pályára, de 3 mérkőzésen már 3 gólnál jár 76 perc játékidővel. A Real Madridban a másfél szezon alatt jutott 2 gólig és 2 gólpasszig.

Jovic a legutóbbi interjújában elmesélte, hogy milyen érzés volt a Real Madridban játszani, és azt is elárulta, hogy szerinte miért szenvedett a spanyol csapatban. 

“Azt hiszem a legnagyobb problémám az volt, hogy keveset játszottam. Soha nem egyszerű egy olyan klubban játszani, mint a Real Madrid, ahol más a stílus és a nyomás is igen nagy. Ezért a legjobb döntés az volt, hogy visszaléptem egyet, és visszajöttem ide.

A szerb támadó azt is bevallotta, hogy a sérülések és a pályán kívül történtek is hatással voltak a teljesítményére.

“Nem volt szerencsém. A sérülések is hatással voltak rám, és a magánéletemben sem ment minden rendben. Viszont szerencsés voltam, hogy a világ legjobb játékosaival edzhettem együtt nap mint nap. Tapasztalatot szereztem és mostanra jobb játékos is lettem. Annak ellenére, hogy a pályán nem tudtam konstans jó teljesítményt nyújtani, rengeteg pozitív dolgot kaptam a Real Madridtól.

Jovic a góljairól is mesélt, ami már több, mint amit a Real Madridban töltött 18 hónapja alatt szerzett.

“Nagyon örülök, hogy visszajöttem. Nagyon jól érzem itt magam, ami a pályán is megmutatkozik. Két gólt szereztem a Real Madridban és itt most már háromnál tartok. A város, a klub és mindenekfelett a csapat olyan, mint ha nekem teremtették volna őket.

Amikor a Zinedine Zidane és Adi Hütter közötti különbségről kérdezték, mindkettőt méltatta, de egy különbséget azért megemlített.

“Nem akarok belemerülni a részletekbe, de mindkettő edző fenomenális, csak az egyik a Real Madridnál, a másik meg a Frankfurtnál dolgozik. Zidane személyisége is rendben van, de nekem sokkal egyszerűbb Adival kommunikálnom angolul, mivel még nem beszélek folyékonyan spanyolul, így Zidane-nal sem tudtam mindent megbeszélni. Ez pedig egyszerűbb így nekem.”

Habár a terv az, hogy Jovic a nyáron visszatér a Bernabeuba, a játékos még nem akar ennyire előre gondolkodni. 

“Nem akarok most a jövőre gondolni. A Frankfurtra akarok fókuszálni, 100 százalékos teljesítményt nyújtani és 90 perceket játszani. Nem akarok senkinek semmit bizonyítani. Tudom, hogy jó játékos vagyok, és aki lát játszani, az értékelni is fogja ezt.”