Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie B: idegenben nyert rangadót és feljutó helyre lépett a Monza

Az AC Milan egykori irányítói, Silvio Berlusconi és Adriano Galliani által felépített Monza csapata az olasz másodosztályú bajnokság (Serie B) aktuális fordulójában fontos rangadót vívott a Brescia ellen…

 

A Serie B 19. fordulójának zárómeccsén két lombardiai szomszédvár mérkőzött meg egymással, amikor hétfő este a tavaly még Serie A-s Brescia fogadta az élvonalba tartó Monza gárdáját. A táblázaton jóval előkelőbb helyen tartózkodó vendégek sokkal aktívabbnak bizonyultak, de a házigazda komolyan vette a rangadót, és nem adták könnyen a bőrüket. A találkozón végül egyetlen találat döntött a Brianzoli javára, melyet a tavalyi másodosztályú szezon nagy felfedezettje, a Sassuolótól kölcsönzött Davide Frattesi szállított a második játékrész elején. A mindössze a 13. helyen tanyázó Brescia hiába igyekezett egyenlíteni, próbálkozásaik nem jártak sikerrel, így sorozatban a harmadik meccsüket vesztették el. Ezzel szemben a Monza zsinórban a hatodik meccsét vívta meg veretlenül és az automatikus feljutást érő második helyre kapaszkodott fel.

Brocchi mester csapatának soraiban a két legnagyobb név közül Kevin Prince-Boateng végig játszotta a mérkőzést, míg Mario Balotelli sérülése miatt nem volt bevethető.

A Monzának egyre inkább minden esélye megvan a feljutásra, főleg ha januárban tovább tudnak erősödni, ahogyan azt már javában tervezik, és ismerve a nagyfőnököket, akár jövőre az élvonalban is tényezők lehetnek.

Brescia – Monza 0-1 (0-0)
Gólszerző: ill. Frattesi (55.)

A bajnokság aktuális állása

 

További olasz másodosztállyal kapcsolatos naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Serie B magyar oldalt!