Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Dárdai Pál vereséggel tért vissza a Hertha kispadjára

A német bajnokság (Bundesliga) 19. fordulójának szombat délutáni programjában a Hertha BSC csapata a kispadra újonnan kinevezett Dárdai Pál vezérletével látogatott az Eintracht Frankfurt stadionjába….

A papírformának megfelelően a közvetlen élmezőny mögött elhelyezkedő Eintracht Frankfurt gárdája hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte a Hertha BSC gárdáját. A másfél év után a berliniek padjára visszatérő Dárdai Pál első mérkőzésére természetesen végrehajtott néhány változtatást a megszokott kezdőcsapaton, és a bennmaradásért küzdő Hertha kapujába a korábban által favorizált Jarstein kapust állította, idénybeli első bajnoki mérkőzésén szerepelt a norvég. A gól nélküli első félidő inkább az Eintracht fölényéről szólt, de a Hertha becsülettel tartotta magát. Dárdai legénysége a folytatásban sem vallott szégyent, és a második etap derekánál Cunha bejátszásából Krzysztof Piatek szerezte meg a vezetést a vendégek javára. Nem sokáig örülhettek viszont, mert két perccel később André Silva jóvoltából válaszolt a Frankfurt. Sokáig úgy tűnt, hogy pontosztozkodással érhet véget a találkozó, azonban a hazaiak addig nyomtak, amíg a hajrában Martin Hinteregger fejesével a vezetést is átvették, a ráadásban pedig André Silva másodszor is eredményes tudott lenni egy tizenegyesből.

Dárdai Pál pár nap alatt egyelőre nem tudott csodát tenni, és az egykori magyar szövetségi kapitány nincs irigylésre méltó helyzetben, hiszen a már osztályozós Kölnt csak két ponttal megelőző csapata a jövő héten a bajnoki címvédő és listavezető Bayern Münchent fogadja.

Eintracht Frankfurt – Hertha BSC 3-1 (0-0)
Gólszerzők: An. Silva (68., 90+5. – a másodikat büntetőből), Hinteregger (85.), ill. Piatek (66.)

A 19. forduló eddigi eredményei

Bayern München – Hoffenheim 4-1
Borussia Dortmund – Augsburg 3-1
Eintracht Frankfurt – Hertha BSC 3-1
Union Berlin – Borussia Mönchengladbach 1-1
Werder Bremen – Schalke 04 1-1

A 19. forduló további programja

Szombat:
18:30 RB Leipzig – Bayer Leverkusen (tv: Sport 1)

Vasárnap
15:30 1. FC Köln – Arminia Bielefeld (tv: Sport 1)
18:00 Wolfsburg – Freiburg (tv: Sport 1)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye