Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gólfelelőst igazolt a Serie A-ba vágyó Monza – HIVATALOS

Ahogyan arról korábban már többször beszámoltunk, az AC Milan egykori korszakos csapatának irányítói ezúttal a jelenleg az olasz másodosztályú bajnokságban (Serie B) szereplő Monza csapatát próbálják mielőbb feljuttatni az első osztályba, és ennek érdekében tesznek is…

 

A Monza csapata a péntek esti órákban erősítette meg, hogy mintegy 3.5 millió euró ellenében megszerezte a másodosztályú góllövőlista éllovasa, David Diaw játékjogát a fennállása második Serie B-s szezonját töltő Pordenone együttesétől.

A 29 éves csatár már évek óta játszik az olasz másodosztályban, de igazán a tavalyi szezonban tudott berobbanó, amikor az évek óta a feljutás határán táncoló Cittadella színeiben 35 bajnokin 13 gólig jutott. Ezt követően igazolt át a szezonnak ugyancsak komoly tervekkel nekivágyó “gyíkokhoz”, melynél a szezon derekáig megszerzett 10 találatával négyes holtversenyben vezette a Serie B-s góllövőlistát. Diaw játékjogát az élvonalbeli bennmaradásért új edzővel harcoló Torino csapata is szerette volna megszerezni, de végül Silvio Berlusconi és Adriano Galliani hosszútávú projektje meggyőzte őt.

Kevin Prince-Boateng és Mario Balotelli közelmúltbeli megszerzése ellenére a Monza a januári átigazolási időszakra is komoly erősítéseket fontolgat, és ezúttal egy újabb fontos lépést tettek a feljutás felé.

A Monza legutóbbi megnyert rangadójának köszönhetően az automatikus feljutást érő második helyen tartózkodik az olasz másodosztály 2020-2021-es szezonjának derekánál, és minden esélyük megvan rá, hogy jövőre már a Serie A-ban küzdjenek a minél jobb helyezésekért.