Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz Kupa: Ronaldo duplázott, a Juve fordított az Inter otthonában – videóval

Az Olasz Kupa elődöntős csúcsmeccsén a Juventus 2–1-re győzött az Inter ellen, ráadásul mindezt Milánóban – a torinóiak sikerét Cristiano Ronaldo góljai szállították, így Andrea Pirlo fiai kényelmes helyzetben készülhetnek a visszavágóra.

A mérkőzés a lehető legjobban indult a hazaiak számára, akik már a 9. percben vezetéshez jutottak: Nicolò Barella labdájára Lautaro Martínez érkezett tökéletes ütemben, Gigi Buffon csak beleérni tudott a lövésbe – Martínez állandó csatártársa, Romelu Lukaku eltiltás miatt nem lépett pályára. A vendégek nem törtek össze a korai hátrány ellenére sem, sőt a szünetben már előnnyel vonulhattak az öltözőbe a Zebrák – ezt leginkább a legnagyobb sztárjuknak, Ronaldónak köszönhetik, aki előbb büntetőből, majd szemfüles labdaszerzésből volt eredményes.

A második játékrészben az Inter mindent megtett az egyenlítés érdekében, helyenként egyértelműen dominálták a játékot. A legnagyobb lehetőség Alexis Sánchez előtt adódott, ám Merih Demiral nagyszerű érzékkel állt bele a kapuba tartó próbálkozásába. Emellett Buffon is hozzátette a magáét a torinói kapuban, így a lefújásig maradt az első félidőben kialakult eredmény.

Ugyan az előny és az idegenben szerzett gólok igencsak kecsegtetően hangzanak a Juve szempontjából, a párharc még egyáltalán nem lefutott. A visszavágót jövő kedden rendezik meg.

FC Internazionale Milano – Juventus FC 1–2 (1-2)
Gólszerzők: Lautaro (9.), ill. Ronaldo (26. – büntető, 35.)

A találkozó videós összefoglalója: