Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

DAC: “a bajnoki cím a célunk”

A szlovák bajnokság (Fortuna Liga) téli szünet után ezen a hétvégén korábbi mérkőzésekkel tér vissza az élet, a jövő héttől pedig már a 2020-2021-es évad tavaszi folytatása következik. A közelgő tavaszi rajt kapcsán a Nemzeti Sport Online készített hosszabb interjút az FC DAC 1904 csapatának vezetőedzőjével…

 

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Bernd Storck szerint reális lehet a bajnoki cím megszerzése az FC DAC 1904 csapata számára, amely 18 forduló után a második helyen öt ponttal van lemaradva a jelenlegi listavezető és címvédő Slovan Bratislava csapata mögött:

“A bajnokság megnyerése a célunk, de nem érzünk emiatt nagyobb nyomást. Az őszi szereplésünknek köszönhetően most reális esély mutatkozik a bajnoki arany megszerzésére, mindössze öt pont választ el a listavezető Slovantól. Megfelelő téli felkészüléssel és néhány igazolással tovább növelhetjük ezt az esélyt. Magam is kíváncsian várom, képesek leszünk-e végig magas szinten teljesíteni, mert már az első tavaszi fordulók is nehéznek ígérkeznek. Bajnoki aranyat nem ígérhetek, de kemény munkát igen.”

A német szakember a magyar válogatottban is húzóemberré váló csapatkapitányáról, Kalmár Zsoltról elmondta, hogy “meghatározó játékos, segített még magasabb szintre emelni a csapatot – és az együttes segítségével ő is szintet lépett. Korábban is jó futballistának tartottam, de nem nyújtott olyan kiemelkedő teljesítményt, mint mostanában. Tudja, mit akar, már kellően tapasztalt, az elszántság és a fejlődés a magyar válogatottban is látszott rajta, a Bulgária elleni Eb-pótselejtezőn a csapat egyik vezére volt.”

A Dunaszerdahely csapata a tavaszi nyitány alkalmával február 14-én, vasárnap Trencsénybe látogat majd.