Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: komoly veszélyben a Lipcse-Liverpool nyolcaddöntő

A német kormány által a járvány elleni védekezés jegyében érvényben lévő meghirdetett beutazási tilalom miatt a Liverpool csapata nem lehet ott Lipcsében a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének eredetileg tervezett időpontjában, február 16-án…

A hatóságok a csütörtöki napon megerősítették, hogy a RB Leipzig kérelme ellenére a Liverpool csapata sem élvezhet kivételt a szabály alól, vagyis most az UEFA szabályai szerint a házigazda lipcsei klubnak kell megoldást találnia a helyzetnek. Várhatóan a német csapatnak semleges helyszínen, másik országban kell megrendeznie a “hazai” BL-nyolcaddöntőjét, amennyiben a felek nem állapodnak meg a pályaválasztói jog felcseréléséről az oda-visszavágós párharcban, hiszen ebben az esetben Lipcsében március 10-én játszanak, amikor már – jelen állás szerint – feloldják ezt a korlátozást.

A három magyar játékost foglalkoztató egyesületnek hétfőig kell felvázolnia az opciókat, ha pedig nincs alternatíva a helyszínre, akkor – legrosszabb esetben – 3–0-s liverpooli sikerrel könyvelik el az összecsapást.Az UEFA iránymutatása értelmében a nyolcaddöntős párharcoknak legkésőbb április 2-ig le kell zárulniuk.

Mint ismeretes, múlt szombat óta szigorú beutazási tilalom van érvényben Németországban azokra a területekre, ahol megjelent a koronavírus gyorsabban terjedő mutációja. Kivételt képeznek a német állampolgárok és azok a külföldiek, akik állandó lakhellyel rendelkeznek Németországban, de utóbbiak is csak negatív teszttel léphetnek be az országba.