Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hiába játszott fölényben az AS Roma, a Juventus lőtte a gólokat – videóval

Az olasz bajnokság 21. fordulójában találkozott egymással a Juventus és az AS Roma. A fővárosi csapat egész meccsen dominált, sokkal több helyzete is volt, de a Juventus először Cristiano Ronaldo vezérletével, majd egy öngóllal mégis simán húzta be a mérkőzést. 

A 4. percben egy Roma helyzettel indult a találkozó, amikor Veretout ment el remekül a bal oldalon, majd betört a tizenhatoson belülre, de Alex Sandro szépen mentett. A 13. percben azonban mégis a Juventus szerezte meg a vezetést: Alex Sandro rázta le gyönyörűen az emberét, majd lepasszolta Moratának, a spanyol meg Ronaldónak, aki laposan lőtt a kapus kezei alatt a hálóba. A 20. percben adódott egy lehetőség a Roma előtt is az egyenlítésre, amikor egy szöglet után Cristante elé pattant a labda, aki 17 méterről centiméterekkel lőtt a jobb felső mellé. A 22. percben azonban sokkal veszélyesebb helyzete volt a Juventusnak, amikor Ronaldo lövése a lécről a gólvonal elé pattant. A Romának több szöglete volt, a 26. percben Mancini lőtt kissé mellé egy ilyenből. A játékrészben már csak a végén volt egy említésre méltó helyzet, amikor a 41. percben Ronaldo célozta meg a jobb sarkot, de Pau Lopez kiütötte a labdát.

A második félidőben is megmaradt az, hogy szinte folyamatosan szögleteket rúghatott a Roma, de ez a Juventus fegyelmezett védekezésének is köszönhető volt. A 61. percben Spinazzola viszont inkább úgy döntött, hogy nem engedi ki a labdát szögletre, helyette leadja Mkhitaryannak, aki nagyjából 20 méterről lőtt Szczesny kezébe. A 68. percben Carles Perez kapott szép labdát Dzekótól, de a lengyel kapus az ő lövését is fogta. Mindössze egy perccel később azonban a Juventus kétgólosra növelte az előnyét: a második játékrész talán egyetlen értékelhető hazai támadása után Kulusevski adta be a labdát, amibe Ibanez ért bele olyan szerencsétlenül, hogy a játékszer a hálóba pattant. Dzeko beállításával megszaporodtak a Roma-helyzetek is, és az utolsó 10 percre be is szorult a Juventus, de meddő volt a fölénye, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a végére a kapura lövések aránya 3:14 volt.

Juventus – AS Roma: 2-0 (1-0)
Helyszín: Allianz stadion (Torinó) Vezette: Daniele Orsato
Gólszerzők: Ronaldo (13.), Ibanez (69. – öngól) ill. –
Sárga lap: Arthur (37.), Ronaldo (62.) ill. Mancini (35.), Kumbulla (54.)
Kiállítás: – ill. –

Juventus: Szczesny, Alex Sandro (de Ligt, 85.), Chiellini, Bonucci (Demiral, 85.), Danilo, Chiesa (Bernardeschi, 81.), Rabiot, Arthur, McKennie (Cuadrado, 65.), Ronaldo, Morata (Kulusevski, 65.). Vezetőedző: Andrea Pirlo

AS Roma: Pau Lopez, Mancini, Kumbulla, Ibanez, Karsdorp (Peres, 77.), Villar (Diawara, 62.), Cristante (Carles Perez, 63.), Veretout, Spinazzola, Mayoral (Dzeko, 63.), Mkhitaryan. Vezetőedző: Paulo Fonseca

A 21. forduló programja:

Péntek:
Fiorentina – Inter 0-2

Szombat:
Atalanta – Torino 3-3
Sassuolo – Spezia 1-2
Juventus – AS Roma: 2-0
20:45 Genoa – Napoli (Digi Sport 1)

Vasárnap:
12:30 Benevento – Sampdoria (Digi Sport 2)
15:00 AC Milan – Crotone (Digi Sport 1)
15:00 Udinese – Verona (Digi Sport 2)
18:00 Parma – Bologna
20:45 Lazio – Cagliari (Digi Sport 1)

A tabella jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: