Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: hiába dominált a Valencia, csak egy döntetlent tudott összehozni – videóval

A spanyol bajnokság 22. fordulójában a Valencia az Athletic Bilbao otthonába látogatott. Bár a “Denevérek” játszottak jobban, a gól nem akart összejönni nekik, és egy szerencsétlen öngóllal végül a Bilbao szerezte meg a vezetést. A vendégeknek viszont csak egy egyenlítésre telt az erejéből, így mindkét csapat egy ponttal mehetett haza. 

Hatalmas fölényben játszott a Valencia az első félidőben, legalábbis ami a támadásokat és a helyzeteket illeti, de gólt így sem tudtak szerezni. A 18. percben Maxi Gomez lövése szállt el a kapu mellett, a 30. percben pedig szintén az uruguayi játékos került helyzetbe, de most a fejese nem találta el a kaput. Három perccel később Sanmartin fejesét kellett védenie barvúrral a kapusnak, ahogy azt tette a 35. percben Gaya lövésénél is. A vezetést mégis az Athletic Bilbao szerezte meg a semmiből a 43. percben: Sanmartin próbált felszabadítani a baszkok támadásánál, de a labda a lábáról, nagyjából az ötösről a saját hálójába pattant.

A második félidőben sem változott a játék képe. A hazaiaknak kapura lövési kísérlete se nagyon volt, kivéve egyet az 51. percben, amikor Domenechnek kellett bravúrral védenie Sancet lövését. Két perccel később Wass fejelhette el Gaya beadását, de a labda csak a kapu bal oldala mellé ment. A 65. percben végül csak megtört a jég, és sikerült kiegyenlítenie a Valenciának. Soler ívelte be a labdát a kapu elé szögletből, amit Paulista fejelt laposan a kapu bal oldalába. A végén is a Valencia támadott leginkább, és hiába dominált, a győztes gólt már nem tudta meglőni.

Athletic Bilbao – Valencia: 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Sanmartin (43. – öngól) ill. Paulista (65.)
Sárga lap: Berenguer (51.), Martinez (74.) ill. Soler (80.)
Kiállítás: – ill. –

A forduló további eredményei és programja:

Péntek:
Alavés 1–0 Valladolid

Szombat:
Levante 2–2 Granada
Huesca 1-2 Real Madrid
Elche 2–2 Villarreal
Sevilla 3–0 Getafe

Vasárnap:
Real Sociedad 4–1 Cadiz
Athletic Club 1–1 Valencia
18:30 Osasuna – Eibar (Tv: Spíler 2)
21:00 Betis – Barcelona (Tv: Spíler 2)

Hétfő:
21:00 Atlético Madrid – Celta Vigo (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: