Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a megmentővel megtáltosodott a kiesőjelölt

Az olasz bajnokságban (Serie A) lehetetlen helyzetben lévő Genoa gárdája december végén jelentett be edzőváltást, amely óta viszont – egyáltalán nem meglepetésre – valósággal megtáltosodott…

 

A Genoa legutóbb a Napolit győzte le az elmúlt hétvégén, de korántsem ez volt az első kicsúszott eredmény Davide Ballardini kinevezése óta. A régi-új mesterrel a Grifoni nyolc forduló alatt 17 pontot (!) szerzett öt győzelem, két döntetlen és egyetlen vereség jóvoltából, miközben csak öt gólt kapott. Ebben az időszakban a Serie A teljes mezőnyéből csak a felzárkózó címvédő Juventus és a zsinórban hatodik meccsét nyerő Lazio szerzett több pontot náluk. A sorozat alatt ráadásul az élmezőnyt üldöző Lazio és Atalanta ellen is pontot tudtak szerezni.

Az 56 esztendős szakember korábban már három ízben irányította az együttest: 2010 novemberétől 2011 júniusáig, 2013 januárjától júniusáig, valamint 2017 novemberétől 2018 októberéig. Ballardini mindannyiszor szezon közben vette át a Grifoni irányítását, és kivétel nélkül mindannyiszor meg is mentette a másodosztálytól a nagy múltú klubot, azonban a következő idénybeli építkezéssel már nem bízták meg.

Amikor Ballardini decemberben átvette a Genoa irányítását, akkor a csapat 13 forduló alatt szerzett 7 pontjával mindössze a 19. helyet foglalta el a 20 csapatos mezőnyben, négy ponttal lemaradva az utolsó bennmaradó helyet birtokló ellenfél mögött. Ehhez képest alig több mint egy hónap alatt 24 ponttal a 12. helyen már kilenc pontot vernek a legjobb kieső helyen álló együttesre.