Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: 37 éves csatár fektette két vállra a Napolit – Videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság 21. fordulóját rendezték a hétvégén, ahol talán a Geona és a Napoli mérkőzése okozta a forduló egyik nagy meglepetését. 

A hazaiak kezdték jobban a találkozót, ugyanis az első valamire való helyzetet Goran Pandev gólra tudta váltani, ezzel megszerezve csapatának a vezetést a 11. percben (1-0). A 25. minutumban egyenlíthettek volna Gattuso fiai, azonban Andrea Petagna csak a kapufát találta el. Nem úgy, mint a 37 esztendős macedón csatár, Pandev, aki már saját maga és csapata második találatát szerezte a mérkőzésen a 26. percben (2-0). A szünetre így a hazaiak mehettek kétgólos előnnyel, amit mindössze két próbálkozásból hoztak össze, míg a Napoli 11 alkalommal vette a célba a kaput, amiből 6 el is találta azt, de gólt nem sikerült szerezniük.

A második félidőben hiába az elképesztő mennyiségű vendég próbálkozás, egészen pontosan 24, mindössze egy szépítő találatra tellett belőle. A 78. percig kellett várni az első valamire való lehetőségégig, ám akkor Insigne csak a kapufát találta el. Alig három minutummal később viszont Politano nem hibázott és visszahozta a reményeket legalább az egy pont megszerzésére (2-1), ami végül nem jött össze a Napoli számára. A vendégek így nem tudták befogni pontszámban a negyedik AS Romát, és nem tudnak tapadni a harmadik helyezett Juventusra sem. A Genoa viszont jó formának örvend, ennek következtében már a 11. helyet foglalják el az olasz bajnokságban.

Genoa – Napoli 2-1 (2-0)
Játékvezető: G. Manganiello, Helyszín: Stadio Luigi Ferraris (Genova)
Gólszerzők: G. Pandev (11. 26.) ill. M. Politano (81.)

A 21. forduló teljes menetrendje
Péntek
Fiorentina – Inter 0-2

Szombat
Atalanta – Torino 3-3
Sassuolo – Spezia 1-2
Juventus – AS Roma 2-0

Vasárnap
12:30 Benevento – Sampdoria (Digi Sport 2)
15:00 AC Milan – Crotone (Digi Sport 1)
15:00 Udinese – Verona (Digi Sport 2)
18:00 Parma – Bologna
20:45 Lazio – Cagliari (Digi Sport 1)

A tabella jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye