Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: hosszabbításban ment tovább az MU

Pikáns mérkőzéssel kezdődött az FA-kupa nyolcaddöntője. A Burnley és a Bournemouth tavaly, még a Premier League-ben versenyzett egymással a kiesés elkerüléséért. Azt a csatát a Burnley nyerte, most a Cseresznyések megpróbálhattak visszavágni. 

Kiválóan kezdte a mérkőzést a vendég csapat, végig irányították az első félidőt. A 21. percben a vezetést is megszerezték, Surridge góljával 0-1! A folytatásban, már nem alakult ki komoly helyzet, Surridge az első félidő egyetlen kaput eltaláló lövéséből szereztek meg a vezetést a Bournemouth-nak.

A második játékrészben sokkal jobban játszott a Burnley. A félidő elején majdnem összejött nekik az egyenlítés is, azonban a Bournemouth kapusa, Begovic nagyot védett. A Bournemouth-nak kaput eltaló lövése sem volt a második félidőben, egészen a mérkőzés hajrájáig, ekkor Stanislas értékesített egy büntetőt 0-2!

A tavaly még elsőosztályú Bournemouth tökéletes helyzetkihasználással ejtette ki a Burnley-t.

Burnley – Bournemouth (II.) 0-2 (0-1)
Helyszín: Burnley, Turf Moor Vezette: D. England
Gólszerzők:ill. Surrdige (21.), Stanislas (88.- büntetőből)

Mindkét csapat egy csalódáskeltő bajnoki döntetlen utána lépett pályára. A Manchester Unitednek nagyon fontos lehetett ez a találkozó, hiszen a BL-ből korábban kiestek, a bajnokságban egyre nagyobb a hátrányuk a városi rivális City mögött, így lehet az FA-kupa lesz az egyetlen kupa, amit megnyerhet Solskjaer csapata (na meg az El, de kérdés mennyire veszik komolyan a kisebbik nemzetközi kupasorozatot). 

Az első félidőben főlényben játszott a Manchester United, azonban egy Lindelöf megpattanó fejesen kívül, nem voltak komoly helyzeteik a a Vörös Ördögöknek.
A nem túl meggyőző főlényből a második félidőre, szinte semmi sem maradt. A 74. percben pályára lépett Bruno Fernandes és ezután újra voltak helyzetei a hazai csapatnak. A gól viszont elmaradt, így hosszabbításra kényszerültek a csapatok.
A hosszabbításban a hazai csapat kihasználta, hogy a West Ham játékosai elfáradtak és nyomasztó fölényben játszottak. A vezető góljuk mégis egy kontra támadás végén született. Már, mikor úgy tűnt elhal a támadás, Rashford szépen tette le McTominay-nek, aki kapásból a kapuba lőtt 1-0! A skót játékos sorozatban harmadik találkozóján talált be (Everton, Southampton), az FA-kupában ez volt a második gólja, az első a Watford ellen győztes gól volt, ahogy ez a mai is.

Manchester United – West Ham United 1-0 (0-0) h.u.
Helyszín: Manchester, Old Trafford Vezette: P. Tierney
Gólszerző: McTominay (98.) ill.

Az FA-kupa további mérkőzései

Szerda (02.10.)
18:30 Swansea City (II.)- Manchester City (Tv: Spíler1)
20:30 Leicester City – Brighton
20:30 Sheffield United – Bristol City (II.)
21:15 Everton – Tottenham Hotspur (Tv: Spíler1)

Csütörtök (02.11.)
18:30 Wolverhampton – Southampton (Tv: Spíler1)
21:00 Barnsley – Chelsea (Tv: Spíler1)