Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klubvilágbajnokság: a Bayern München a Tigres legyőzésével emelhette magasba a trófeát – videóval

A 2021-es Klubvilágbajnokság döntőjébe a német Bayern München és a mexikói Tigres csapata jutott. A Bajnokok Ligája győztes csapat már az első perctől kezdve sokkal jobban játszott ellenfelénél, és bár az elején nem akart összejönni a gól, később egy csak összejött, és ez elég is volt a győzelemhez. A trófeát így a Bayern München emelhette a magasba, ami már a hatodik volt a csapatnak egy év alatt. 

Már az első játékrészben fölényben futballozott a Bayern München. A 6. percben Lewandoswki kapott egy remek labdát, ám félfordulatból nem tudta rendesen megrúgni a játékszert. Később is volt helyzetük, de ezeket nem tudták gólra váltani a befejezések pontatlansága miatt. Végül a 18. percben Kimmich szerzett nagy gólt, azonban a játékvezető a videóbíró segítségével les miatt érvényteleníttette a találatot. A 34. percben Sane szerezhetett volna vezetést egy szöglet után, de lövése csak a keresztlécet találta el.

A második félidőben sem változott a játék képe, és egy hatalmas Gnabry helyzettel indult a játékrész az 51. percben, ám a labda csak a kapu felett szállt el. A 61. percben azonban már csak összejött a gól a bajoroknak, amikor egy felívelés után Lewandowski fejelte le Pavardnak a labdát, aki közelről passzolt a hálóba. A játékvezető ezt is hosszasan vizsgálgatta a videóbíróval egy esetleges les miatt, de végül megadta a gólt. A végére már hatalmas fölényben játszott a Bayern, a Tigresnek csak kisebb helyzetei voltak. A 84. percben ráadásul majdnem egy hatalmas öngólt lőttek, amikor az egyik mexikói védő hátra fejelte a kapusnak a labdát, amire Guzman már kimozdult, így sietnie kellett vissza, de végül a gólvonal előtt megállította a labdát. A bajorok már kihúzták a végéig, és megnyerték a Klubvilágbajnokságot.

Bayern München – Tigres: 1-0 (0-0)
Helyszín:  Education City Stadion (Al Rayyan) Vezette: Esteban Ostojich
Gólszerzők: Pavard (61.) ill. –
Sárga lap: – ill. Duenas (42.), Rodriguez (69.), Carioca (90.)
Kiállítás: – ill. –

Bayern München: Neuer, Davies, Lucas Hernandez, Süle, Pavard, Alaba, Kimmich, Gnabry (Tolisso, 64.), Sané (Musiala, 73.), Coman (Douglas Costa, 73.), Lewandowski (Choupu-Moting, 73.). Vezetőedző: Hansi Flick

Tigres: Guzman, Rodriguez (Julian Quinones, 80.), Reyes, Salcedo, Duenas, Aquino, Carioca, Pizarro, Luis Quinones, Gonzalez Espinola, Gignac. Vezetőedző: Ricardo Ferretti