Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola is gratulált a Bayern Münchennek

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Bayern München nyerte meg a Klubvilágbajnokságot, ami már a hatodik trófeája volt egy éven belül a csapatnak. A bajor klub korábbi vezetőedzője, Pep Guardiola is gratulált ehhez az elképesztő teljesítményhez. 

A Bayern München a mexikói Tigres csapatát legyőzve hódította el története során negyedszer a Klubvilágbajnokságot. A bajor klubnak ráadásul egy éven belül ez volt a hatodik trófeája, miután minden lehetséges sorozatban az élen végeztek: a Klub-vb-n kívül megnyerték a német bajnokságot és kupát, a Bajnokok Ligáját, valamint az európai és német Szuperkupát. Erre korábban csak Barcelona volt képes 2009-ben, amikor Pep Guardiola irányította a katalán gárdát. Az edző korábban, 2013 és 2016 között a Bayern München kispadján is ült, így duplán volt oka gratulálni Hansi Flick csapatának, amit meg is tett egy videoüzenetben.

“Hatalmas gratuláció mindenkinek, hogy elértétek ezt az elképesztő sikert. Nem csak azért, mert megnyertétek a Klubvilágbajnokságot, hanem mert hat trófeát gyűjtöttek be az év során. Nagyon büszke vagyok rátok. Hatalmas elismerésem mindenkinek, különösen Hansinak, a játékosoknak és a szakmai stábnak”

– mondta Guardiola, aki ezek után azt is kiemelte, hogy azért ő is nyert már egyszer hat trófeát, és benne van abban, hogy együtt egy hetediket is megszerezzen.

“Azt azért hozzá kell tennem, hogy Hansi, ti vagytok a második olyan csapat, ami zsinórban hat trófeát gyűjtött be, ugye az első a Barcelona volt, szóval mi lenne ha szólnék Messinek és a társainak, hogy játsszunk együtt egy hetedik címért? Csak mondd meg mikor és hol, én ott leszek!”

– tette hozzá viccesen a katalán szakember.