Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: kétgólos hátrányból egyenlítve szerzett pontot a DAC – videóval

A Slovan Bratislava szombati döntetlenje után a szlovák bajnokság (Fortuna Liga) idei első, összességében a 19. fordulójában az FC DAC 1904 gárdája Trencsénbe látogatott…

 

Fordulatos mérkőzésen játszott 3-3-as döntetlent az FC DAC 1904 gárdája a Trencsén ellen. Lassan ébredt a “téli álomból” a Dunaszerdahely csapata, és a házigazda trencséniek bizonyultak eleinte aktívabbnak, többször is Jedlicka kapus bravúrjai tartották meccsben a vendégeket. A félidő derekánál azonban ő is tehetetlen volt, amikor három percen belül kétszer kapitulált: Jakub Kadak állítás nélkül lőtt a szerdahelyi hálóba, majd egy gyors ellenakciót a 18 éves Lucas Demitra fejezett be góllal. (A labdarúgó neve nem véletlen lehet ismerős, hiszen a néhai kiváló szlovák jégkorongozó, Pavol Demitra fia.) A két gól tovább sokkolta a DAC gárdáját, amely a szünetig nem is tudott felocsúdni. Bernd Storck a folytatásra Divkovicot küldte pályára a csatársorba, és szép lassan sikerült is átvenni az irányítást, melynek eredményeként bő tíz perc után Davies jobb oldali beadásából Ion Nicolaescu fejelt közelről a kapuba. Nem sokkal később Catakovic lövésénél megint Jedlickának kellett kapaszkodnia, majd pár pillanattal később a csapatkapitány Kalmár Zsolt váltotta gólra a saját maga által kiharcolt büntetőt az egyenlítésért. A magyar válogatott középpályása már a 12. gólját szerezte a szezonban, mellyel egyedül vezeti a Fortuna Liga góllövőlistáját. Nem sokáig örülhettünk a szerdahelyi felzárkózásnak, mert húsz perccel a találkozó vége előtt Zubairu lekészítéséből a végig aktívan játszotta Hamza Catakovic bombázott a hálóba. Úgy tűnt, hogy az újabb fordulatra nem lesz válasza a szerdahelyieknek, de végül addig nyomtak a vendégek, amíg a hosszabbításban sikerült kiharcolni egy újabb büntetőt, melyet a venezuelai Eric Ramirez értékesített, így egy pontot sikerült szerezni az őrült tavaszi rajton.

Trencsén – FC DAC 1904 3-3 (2-0)
Gólszerzők: Kadak (26.), Demitra (29.), Catakovic (70.), ill. Nicolaescu (57.), Kalmár (61. – büntetőből), Ramírez (90+5.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye