Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: a hosszabbításban mentett pontot a Monaco – videóval

A Paris Saint-Germain szombati győzelme után vasárnap kora délután a francia bajnokság (Ligue 1) 25. fordulójában két remek formában lévő csapat találkozott egymással az AS Monaco és a Lorient összecsapásán…

Egy végletekig kiélezett találkozón játszott egymással 2-2-es döntetlent az AS Monaco és a Lorient. Szinte még meg sem izzadtak a játékosok, a vendégek máris vezetést szereztek, miután a Lecomte által elkövetett lerántás miatt megítélt büntetőt a nigériai Teremas Moffi biztos lábbal értékesítette a hetedik percben. A hercegségbeli gárda lassan ébredt a korai sokk után, de a játékrész második felében már jobbára az ő akaratuk érvényesült, több komoly lehetőséget is kialakítottak, ám Ben Yedderék lehetőségei kihasználatlanul maradtak. A fordulás után viszont egyből jött a válasz, amikor a játékvezető a hazaiak javára is befújt egy tizenegyest, Ben Yedder pedig kiegyenlítette a mérkőzés állását. Kisvártatva Jovetic után Fabregast is pályára küldte a Monaco, ám a fordítás helyett rövidesen újra a feketemezesek kerültek lépéselőnybe, egy eladott labdából megint Teremas Moffi szerzett könnyed ziccergólt. Villámgyorsan ismét hátrányba került Niko Kovac legénysége, a horvát mester pedig további cserékkel próbálta felrázni a Monacót. A hazaiak a jelentős mezőnyfölény ellenére úgy tűnt, képtelenek lesznek kiegyenlíteni, ám a hosszabbítás pillanataiban Ben Yedder csak bevágta a második találatát, kialakítva ezzel a döntetlen végeredményt.

A Monaco hétmeccses győzelmi sorozata ugyan megszakadt, de zsinórban a tizedik bajnokin sem találtak legyőzőre, mégsem lehetnek maradéktalanul elégedettek, mert nem tudták kellően kihasználni a táblázaton közvetlenül előttük tanyázó Olympique Lyon tegnapi botlását. Eközben az utolsó bennmaradó helyet birtokló Lorient sorban az ötödik mérkőzésén nem talált legyőzőre úgy, hogy menet közben a PSG-t is legyőzték.

AS Monaco – Lorient 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Ben Yedder (48., 90+3. – az elsőt büntetőből), ill. Moffi (7., 62. – az elsőt büntetőből)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye