Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: fölényes győzelmet aratott a Puskás Arénában a Spurs – videóval

A csütörtöki napon rendezik meg az első mérkőzéseket a legjobb 16 közé jutásért az Európa-liga egyenes kieséses szakaszában. A kora esti órákban többek közt a Tottenham és a Bayer Leverkusen is színre lépett…

A története első egyenes kieséses szakaszbeli nemzetközi mérkőzését a Puskás Arénában játszó Wolfsberger 4-1-es pofonba szaladt bele a jóval esélyesebbnek számító Tottenham ellen. A londoniak semmit nem bíztak a véletlenre, az első percektől fogva más sebességben játszottak, negyedóra sem telt el, amikor Bale bejátszásából Szon Heung Min fejelte be a vezető gólt. Újabb fertályórával később a walesi szélső, Gareth Bale maga volt eredményes egy védhetetlen lövés jóvoltából. A Spurs nem volt hajlandó leállni, s néhány perccel később Lucas Moura remek cseleket követően tüzelt az osztrák kapuba. A fordulást követően Sissoko szabálytalansága után büntetőhöz jutott az osztrák csapat, melyet Michael Liendl értékesített. A második játékrész második felében Mourinho mindhárom gólszerzőjét pihentette, miközben a Wolfsberger becsülettel küzdött a további felzárkózásért, és meg is voltak a lehetőségeik, azonban a hajrában két cserejátékos összjátéka után Carlos Vinicius állította be a végeredményt Lamela passzából.

Wolfsberger AC (osztrák) – Tottenham Hotspur (angol) 1-4 (0-3)
Gólszerzők: Liendl (55. – büntetőből), ill. Szon (13.), Bale (28.), Lucas Moura (34.), Carlos Vinicius (88.)

 

A svájci bajnok Young Boys gárdája egy őrületes mérkőzésen verte 4-3-ra a Bayer Leverkusen csapatát. A vendéglátók bő két perc után máris megszerezték a vezetést Christian Fassnacht szöglet utáni, közeli találatával. A korai találat feldobta a svájci gárdát, és még az első húsz percen belül újabb villanással sokkolták a “gyógyszergyáriakat”, amikor Theoson Siebatcheu fejjel volt eredményes. A folytatásban bár már adott némi életjelet magáról a Leverkusen, és Schick révén veszélyeztetni is tudott, közvetlenül a szünet előtt egy hátsó megingást Elia Meschack büntetett meg kíméletlenül góllal. Hathatott a szünetben Peter Bosz fejmosás, mert más szellemben jött ki a folytatásra a Bayer, melynek eredményeként Patrik Schick három perc alatt két villanásból is eredményes tudott lenni. A játékrész derekánál pedig az előtte frissen beküldött Moussa Diaby a kapus felett nagyszerűen a hálóba emelve egyenlített ki háromgólos hátrányból. Az utolsó szó azonban a rendes játékidő legvégén mégis a hazaiaké volt, akik Siebatcheu második góljával egygólos előnyt szereztek a visszavágóra.

Young Boys (svájci) – Bayer Leverkusen (német) 4-3 (3-0)
Gólszerzők: Fassnacht (3.), Siebatcheu (19., 89.), Meschack (44.) ill. Schick (49., 52.), Diaby (68.)

 

A Dinamo Zagreb együttese háromszor előnyt szerezve diadalmaskodott 3-2-re a Krasznodar otthonában. Némi meglepetésre az első negyedóra végeztével Orsic bejátszásából Bruno Petkovic fejesével a horvátok ragadták magukhoz az előnyt. Hiába kezdték a vendégek aktívabban a találkozót, mégsem sokáig örülhettek azonban, mert még az első félórában az első lehetőségéből a svéd Marcus Berg révén egalizált a házigazda. Nem sokkal a második etap megkezdését követően Petkovic ismét a Dinamót juttatta lépéselőnyhöz, pár perc múlva Berg megint egyenlíthetett volna, ám csak lesgólig jutott. Nem sokkal később viszont egy másik svéd légiós, Viktor Claesson már valóban kiegyenlítette a találkozó állását, viszont a Dinamo nigériai cserecsatára, Iyayi Atiemwen Ivanusec bejátszását pofozta be a hálóba, harmadszor is megszerezve a vezetést a csapata számára, amely végül már elegendő volt a győzelemhez.

Krasznodar (orosz) – Dinamo Zagreb (horvát) 2-3 (1-1)
Gólszerzők: Berg (28.), Claesson (69.), ill. Petkovic (15., 54.), Atiemwen (75.)

A góllövőlista élmezőnye