Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Istenkáromlás miatt büntették meg a Juventus legendáját – HIVATALOS

Az olasz szövetség fegyelmi bizottsága meghozta döntését a Juventus veterán klasszisának hetek óta húzódó ügyével kapcsolatban…

A fegyelmi bizottság döntése értelmében Gianluigi Buffon 5 ezer eurós pénzbüntetést kapott, amiért a Juventus legendás hálóőre az egyik olasz bajnoki (Serie A) mérkőzésen istenkáromlást követett el.

A “blaszfémia”, az az Isten szidása Olaszországban súlyos vétségnek számít, és az elmúlt szezon óta videofelvételek alapján már több játékost mérkőzésektől is eltiltották, most pedig a zárt kapus mérkőzések csendjében a játékvezetők maguk is meghallhatják a tiltott káromkodások, melyet akár azonnal már a pályán is sárga lappal büntethetnek.

A 43. születésnapját a múlt hónapban ünneplő Buffon a 2020-2021-es idényben Wojciech Szczesny váltótársaként négy olasz bajnokin és összesen kilenc tétmérkőzésen védte Andrea Pirlo egyletének kapuját.

A Juventus csapata az aktuális kiírásban már bejutott a Coppa Italia döntőjében, míg a Serie A-ban 22 forduló után a negyedik helyen tanyázik nyolc pont hátrányban, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszva az éllovas Interhez képest.