Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jürgen Klopp szerint egy rendes idényben nem lennének ennyire lemaradva a Manchester Citytől

A német szakember az Everton elleni rangadó előtt adott sajtótájékoztatóján mondta azt, hogy nem lenne ekkora különbség a két gigász között.


A Liverpool az Everton csapatát fogadja a mai este folyamán, a városi derbi előtt pedig kitért arra is Jürgen Klopp, hogy miért ekkora a hátrányuk a jelenlegi éllovas Manchester Cityvel szemben. Szerinte egy olyan idényben, amiben minden a megszokott mederben folyik, úgy nem lenne ekkora különbség a két sztárcsapat között.

“Mi nálunk sohasem az volt a mentalitás, hogy miképp tudnánk megelőzni a City-t, vagy hogyan lehetnénk a legjobb csapat a Premier League-ben. Egészen egyszerűen csak saját magunkhoz képest akarunk a jól teljesíteni, és ha ez elég ahhoz, hogy nyerjünk, akkor az remek, de ha vannak nálunk jobbak, akkor az ellen nem tudunk mit tenni. A futball ilyen módon működik. Annál többet nem tehetünk a sikerért, minthogy a legjobbat hozzuk ki magunkból.  Sajnos idén nem volt szerencsénk, nem tudtuk megmutatni mire vagyunk képesek. Szerintem Pep is egyetértene azzal, hogy egy normális szezonban nem lennénk 16 pont hátrányban a City mögött’ – nyilatkozta Klopp utalva ezzel arra, hogy a koronavírus járvány miatt túl sok sérültje van a Liverpoolnak a sűrű menetrend miatt.

A Manchester City jelenleg elképesztő formát fut, aminek köszönhetően 56 ponttal vezeti az angol bajnokságot tíz egységgel megelőzve a városi rivális Manchester United együttesét. A Liverpool 40 pontot begyűjtve pillanatnyilag csak a hatodik pozíciót foglalja el.