Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pozitív doppingtesztek a Salzburgnál!

A fegyelmi bizottság három hónapos eltiltással sújtotta a Red Bull Salzburg két, tavaly év végén pozitív doppingtesztet produkáló játékosát…

Doppingvétség miatt három hónapos eltiltást kapott Sekou Koita és Mohamed Camara, az osztrák bajnok Red Bull Salzburg csapatának két labdarúgója, akik még tavaly decemberben akadtak fenn az ellenőrzésen, miután visszatértek klubjukhoz a Mali válogatott Afrikai Nemzetek Kupája-selejtezője után.

Miután a kötelező vizsgálatok során mindkét játékos esetében tiltott teljesítményfokozó teljesítményfokozó szerek használatának nyomaira bukkantak, az érintettek azzal védekeztek, hogy a válogatott orvosától kaptak gyógyszert hegyi betegség ellen, mivel a Namíbia elleni idegenbeli mérkőzésen 1655 méteres tengerszint feletti magasságban kellett pályára lépniük.

A bizottság a renitens játékosok védekezését részben elfogadta, ezért kapták csak meg a minimális, három hónapra szóló eltiltást.

Emlékezhetünk rá, hogy nemrégiben az Ajax kapusa egyéves eltiltást kapott, amiért védekezése szerint rosszul érezte magát, és gyógyszert vett be, ám tévedésből egy, a felesége számára felírt a Lasimac nevű tablettát szedett be, ez okozhatta a pozitív doppingtesztet. Az ő ügyében klubja fellebbezést nyújtott be, a jogerős ítélet még nem ismert.