Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Hazai pályán bukott fontos pontokat a Barcelona – videóval

A spanyol élvonal 24. fordulójának vasárnapi játéknapjának nyitómérkőzésén a bajnokságban remek formát mutatót Barcelona fogadta az elmúlt időszakban gyenge mutatókkal bíró Cádizt.

A katalánok az első játékrészt végig dominálták a mélyen visszahúzódó és kontrákra berendezkedő vendégek ellenében. A hazaiak rendre eljutottak a Cádiz kapuja elé, azonban a végjátékban folyamatosan hiba csúszott, így igazán nagy lehetőséget nem sikerült kidolgozniuk. A 31. percben azonban tizenegyeshez jut a Barcelona, Carcelen teljesen feleslegesen akasztotta a szabadon lecsorgó labdára lecsapó Pedrit a tizenhatos csücskénél, a büntetőhöz Lionel Messi állt oda és az elmozduló Ledesma mellett higgadtan gurított a kapuba (1-0). A hátralévő időben még Frenkie de Jong szerezhetett volna gólt, azonban Antoine Griezmann védte a kapuba tartó lövést, ennek következtében egygólos hazai előnnyel mehettek szünetre az együttesek.

A második félidő hasonló mederben folyt, mint az első, a Barcelona irányította a találkozót, de az átütő erő ezúttal is hiányzott a csapatból. A katalánok végig a kapuja elé szögezte a Cádizt, azonban igazán komoly esélyük nem volt és nem sikerült lezárniuk a mérkőzést. Ennek meg is lett az eredménye, ugyanis a 88. percben Clément Lenglet eltalálja Espinót egy felszabadítás alkalmával, így büntetőhöz jutnak a vendégek, amelyet Alex Fernández értékesített (1-1). A Barca ennek következtében nem tudja tartani a lépést a Real Madriddal, még úgy sem érhetik be őket pontban, ha hét közben az első fordulóból elhalasztott találkozón legyőzik az Elche csapatát. A Cádiz négy elbukott összecsapást követően tudott újra pontot szerezni.

Barcelona – Cádiz 1-1 (1-0)
Játékvezető: J. Munuera, Helyszín: Camp Nou (Barcelona)
Gólszerzők: L. Messi (31. – büntetőből) ill.

Barcelona: Ter Stegen – Dest (Mingueza 80.), Piqué, Lenglet, Alba – Busquets (Pjanic 65.), De Jong, Pedri (Trincao 74.) – Dembélé (Puig 80.), Messi, Griezmann (Braithwaite 65.). Vezetőedző: R. Koeaman

Cádiz: Ledesma – Carcelen, Fali, Marcos Mauro, Espino – Garrido (José Mari 59.), Sanchez Ponce (Alejo 62.), Sobrino, Perea (Jonsson 76.), Izquierdo (A. Fernández 59.) – Negredo (A. Lozano 59.). Vezetőedző: A. Cervara

A 24. forduló teljes menetrendje:
Péntek:
Real Betis 1–0 Getafe

Szombat:
Elche 1–0 Eibar
Atlético Madrid 0–2 Levante
Valencia 2–0 Celta Vigo
Valladolid – Real Madrid 0-1

Vasárnap:
16:15 Real Sociedad – Alavés
18:30 Huesca – Granada
21:00 Athletic Club – Villarreal

Hétfő:
21:00 Osasuna – Sevilla

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: