Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: A Sevilla tehetségével erősítene az Arsenal! – sajtóhír

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal gárdája Bryan Gil játékjogát szerezné meg a nyári átigazolási időszakban. A 20 esztendős középpályás a Sevilla csapatának tulajdona, ám jelenleg az Eibarban szerepel kölcsönben.

Újabb tehetséges középpályást hoztak szóba az Arsenal gárdájával. Mikel Arteta ugyanis fiatal csiszolatlan gyémántokkal szeretné újjáépíteni a londoni alakulatot. Legújabb célpontja a Sevilla játékosa, Bryan Gil. A 20 éves futballista a több játéklehetőség reményében október elején kölcsönbe került az Eibarhoz, ahol eddig alaposan rászolgált az edzőtől kapott bizalomra. Gil ugyanis 18 mérkőzésen összesen 6 találatban (3 gól – 3 assziszt) játszott szerepet. A középpálya szinte minden pontján bevethető játékos teljesítményére nem csupán az Arsenal figyelt fel, hanem a beszámolók alapján a Barcelona is szeretné megszerezni magának a spanyol futball egyik legnagyobb tehetségének kikiáltott Gilt. A Mundo Deportivo értesülései alapján az Arsenal minden követ megmozgatna annak érdekében, hogy megszerezzék a Sevillától a spanyol futballista játékjogát, éppen ezért a nyáron 35 millió eurós ajánlatot készülnek tenni.

Gil az idény végéig biztosan a kiesés ellen küzdő Eibart fogja erősíteni. Szerződése egyébként 2023 nyaráig köti a Sevillához. Piaci értékét 15 millió euróra teszi a mértékadó transfermarkt.