Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bayern München hőse eldöntötte, melyik válogatottat választja

Jamal Musiala holnapután tölti be a 18. életévét, de már most nagyon érett játékot produkál. A Bayern München támadó középpályása góllal vétette észre magát a Lazio megsemmisítése alkalmával. Hamarosan pedig sorsdöntő eseménynek lehet részese.

Musiala Németországban, egészen pontosan Stuttgartban született. Azonban igen fiatalon, már hét évesen Angliába költözött a családjával. Itt a Southampton akadémiája vette fel, és pallérozódott évekig. Később a Chelsea-nél is ifiskedett, hogy aztán 2019-ben visszatérjen a szülőhazájába. A nigériai származású karmester a Bayern Münchenhez csatlakozott, miközben hol a német, hol az angol utánpótlás válogatottakhoz húzott a szíve.

Musialat 2022-ig köti szerződés a „Bőrnadrágosokhoz”, bár alighanem hamarosan új szerződést kap a klubjától. A tehetséges középpályás már huszonöt alkalommal kapott lehetőséget a felnőtt csapatban a mostani idényben.

Saját elmondása szerint eldöntötte, hogy végül az angol vagy a német válogatottban szerepel-e a jövőben:

„Végül az érzelmeimre hallgattam. És ezzel a döntéssel száz százalékban igaznak érzem magam. A szívem megosztott Németország és Anglia között. Sokat gondolkodtam ezen. Nagyon őszinte beszélgetést folytattam Joachim Löw-vel. Személyesen találkoztunk Münchenben, és nagyon világos utat mutatott nekem a válogatotthoz. Ő és Oliver Bierhoff nagy érdeklődést mutattak irántam, meg akart érteni az én motivációmat. Lenyűgözött, mennyire hozzáértőek voltak velem. Löw úr mélyen kidolgozta és elemezte a játékstílusomat, az erősségeimet és a gyengeségeimet. Támadó középpályásnak tekint, értékeli Flick és a Bayern ezen döntését.”

– dicsekedett Musiala, a The Athletic-nek adott interjújában.