Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: kettős emberhátrányban esett ki a Honvéd; Skribek mesterhármassal ment tovább a Budafok

A nyolcaddöntőket rendezik a Magyar Kupában, ahol gólgazdag és fordulatos találkozókat láthattunk szerdán kora délután. A Budafok és az MTK is kisebb gálát rendezett.

A legjobban csengő párosítás a délutáni programban a Zalaegerszeg és a Honvéd összecsapása volt. A fehér mezes fővárosiak kezdtek jobban: Klemenz közvetlen közelről lőhetett, de nem találta el a kaput. Alig pár perccel később ismét a lengyel védő került főszerepbe. Babati indulhatott meg, mögötte pedig a fennragadt hazai védők szaladtak. Egy az egyben mehetett volna a támadó Tujvelre, ám Klemenz utolsó emberként szabálytalankodott, így piros lappal kiállította a játékvezető (de legalább nem lett büntető a dologból). 10 perc után tehát rögtön nehéz helyzetbe került a Honvéd, ám a ZTE nem tudott mit kezdeni ezzel az előnnyel. A kék mezesek valamivel többet birtokolták a labdát, de az ellenfél kapuja előtt gyakorlatilag semmi veszélyeset nem tudtak produkálni az első játékrészben.

A kimondottan kellemes, kocogós tempóban csordogáló mérkőzésbe pedig alaposan belealudtak a zalaiak – a 34. percben ugyanis megszerezte a vezetést a Honvéd! Ehhez egy hatalmas hiba kellett Favorovtól, aki közvetlenül a bíró előtt két kézzel lökött a tizenhatoson belül, így büntető következett. Gazdag nem hibázott, Horváth Ferenc együttese pedig féltávnál kimondottan jól állt. A kék mezesek valamelyest feljavultak a második félidőre és a szerencse is melléjük állt. Már az 50. percben kaptak egy tizenegyest kezezés miatt, így Futács határozott lövése után ismét egyenlő volt az állás. Innentől viszont folytatódott a tanácstalan, szenvedős foci mindkét oldalon.

A Honvéd emberhátránya egyáltalán nem érződött és a kispesti együttes kezdett egyre nagyobb helyzeteket kialakítani a hajrához közelítve. A 76. percben azonban újabb kapitális hibát láthattunk: ismét egy mélységi indítás, amivel Futács iramodhatott meg zavartalanul, Tujvel azonban kirontott rá és a tizenhatoson kívül kézzel ért a labdához. Azonnali piros lap és kettős emberhátrány következhetett a Honvéd számára – az más kérdés, hogy a ZTE ezzel a lehetőséggel sem tudott mit kezdeni. Akármennyire nehéz helyzetbe ásta magát a Honvéd, a Zalaegerszeg továbbra is súlytalan volt és a vendégek próbálkoztak inkább a gólszerzéssel. Mivel ez a rendes játékidőben egyik oldalon sem jött össze többször, jöhetett a hosszabbítás.

A 98. percben egy szögletnél rosszul jött ki a kapujából Berla, a Honvéd cserekapusa – a csereként beállt Koszta pedig ezt kihasználva fejelt gólt. Ezután viszont a fehér mezesek már nem tudtak mit kezdeni; a ZTE pedig akár le is zárhatta volna az összecsapást, de hatalmas ziccereket rontottak el a végén. Maradt a 2-1, amivel a Zalaegerszeg többnyire csapnivaló játékkal, de hozta a kötelezőt és nagy nehezen továbbjutott.

A többi mérkőzés már jóval több gólt hozott. Az MTK például a harmadosztályú Tállya otthonában tudott fölényesen, 4-1-re nyerni. Nem voltak viszont ilyen egyértelműek az erőviszonyok a Paks és a Budafok találkozóján, ahol voltak is események szép számmal. Nagy Richárd révén még a hazaiak szereztek vezetést a 15. percben, majd 10 perccel később Skribek egyenlíteni tudott. Gévay azonban a 34. percben ismét előnyhöz juttatta a Paksot, amire szintén volt válasza a Budafoknak. Skribek nagy napot fogott ki és további két góljával még a szünet előtt megfordította a meccset. A budafoki csatár így mesterhármast jegyzett, a meccs végi hosszabbításban pedig Zsóri is beköszönt – 4-2 lett a vége, kiesett a Paks.

Zalaegerszeg – Honvéd 2-1
G.: Gazdag (32. – büntető), Futács (51.), Koszta (98.)

Paks – Budafok 2-4
G.: Nagy R. (15.), Skribek (25., 38., 45.), Gévay (34.), Zsóri (93.)

Tállya – MTK 1-4
G.: Prosser (19.), Bíró (26. – büntető), Dimitrov (48.), Kanta (52.), Nyitrai (75. – büntető)

 

A Magyar Kupa nyolcaddöntőinek eredményei és további menetrendje:

Kedd
Mezőkövesd – Diósgyőri VTK 2-0

Szerda
Paks – Budafok 2-4
Tállya (III.) – MTK Budapest 1-4
Zalaegerszeg – Honvéd 2-1
16:00: Debreceni VSC (II.) – Siófok (II.)
16:00: Puskás Akadémia – Újpest
17:00: Haladás (II.) – Kisvárda
17:30: Ferencvárosi TC – MOL Fehérvár (tv: M4 Sport)