Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Atalanta: “ez a foci öngyilkossága…”

Ahogyan arról beszámoltunk, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének összecsapásán a Real Madrid hosszú emberelőnyben 1-0-s győzelmet aratott az Atalanta vendégeként…

A lefújást követően az Atalanta rutinos vezetőedzője, Gian Piero Gasperini érthetően csalódott volt a korai véleményes kiállítás miatt, amely alapjában véve befolyásolta a mérkőzés menetét:

“Csak nyernünk kell Madridban a továbbjutáshoz. Ez könnyű, nem kell túlgondolkodni ezt, mert csak egy mérkőzésünk van a továbbjutás kiharcolásához. Győznünk kell! Csalódott vagyok, amiért nem úgy játszottunk ezen a mérkőzésen, ahogyan akartunk, keserű most a szánk íze. De tíz emberrel másként kell futballozni, más lett a mérkőzés, védekeznünk kellett, és ezt jól meg is tettük.

A játékvezető elrontotta a játékot ezzel a korai piros lappal, de lehet, egyébként is veszítettünk volna. Nem tudjuk, mi lett volna az eredmény a kiállítás nélkül, és ugyan más eredményt reméltünk, és mindenekelőtt más mérkőzést, de a lehető legjobb helyzetbe hozott bennünket ez az eredmény, mivel csak nyernünk kell a visszavágón. És nem is szabad másra gondolnunk! Kár a kései gólért, az utolsó percekben voltunk, csak kicsit kellett volna még kitartanunk.

Hogy miért cseréltem le Josip Ilicicet? Már csak négy perc volt hátra, a védelmet akartam erősíteni, de sajnos a csere után néhány pillanattal gólt kaptunk. Duván Zapata combsérülése nem tűnik súlyosnak, azt hittem, komolyabb lesz a probléma, inkább csak egy kis húzódás lesz.

Az előző idényben az abszolút káosz után rendezték a kezezés szabályát, most meg folyik egy kísérlet arra, hogy kiirtsanak a futballból mindenféle fizikai érintkezést, de ez a futball öngyilkossága lesz… Most tiltottak el a Serie A-ban, mert elmondtam a véleményemet, ha most is kimondom, amit gondolok, akkor az UEFA egy hónapra eltilt… De ez a foci öngyilkossága, nem lehetnek olyan játékvezetőink, akik soha nem játszottak, és nem tudják, mi a különbség a test a test elleni játék és a szabálytalanság között. Ha nem tudnak különbséget tenni, akkor, őszintén szólva, más munkát kellene végezniük… Inkább olyanok legyenek játékvezetők, akik valamikor maguk is futballoztak! Most itt van segítségként a VAR, de még így is előfordulnak hibák, ráadásul olyan sokáig kell várni a döntésekre, ami tönkreteszi a mérkőzéseket. De mondom, lehet, tizenegy játékossal is veszítettünk volna, de akkor legalább játszhattuk volna a magunk játékát.”