Újra német válogatott lehet a Bayern sztárja

Német sajtóértesülés szerint Joachim Löw szövetségi kapitány azt tervezi, hogy újra meghívja Thomas Müllert a német válogatottba.

A Nationalelf szakvezetője 2019 márciusában közölte a Bayern München három világbajnokával, Thomas Müllerrel, Mats Hummels-szel és Jérome Boatenggel, hogy nem számít rájuk a továbbiakban. Löw akkor úgy fogalmazott, „viszonylag kicsi az esély” arra, hogy Müller – aki legutóbb 2018 novemberében szerepelt címeres mezben – visszatérhessen a válogatottba, ha a keret minden tagja egészséges. Tavaly decemberben, a Spanyolországban elszenvedett 6-0-s Nemzetek Ligája-vereség után a kapitány már úgy fogalmazott, hogy ugyan továbbra is hisz átformált csapatában, de nem zárja ki, hogy szükség esetén visszahívja Müllert, Boatenget és Hummels-t a keretbe.

A Bild úgy tudja, hogy Löw egyre inkább tervezi Müller visszahívását, a 31 éves támadó ugyanis meggyőzte őt a teljesítményével. A játékos a márciusi, Izland, Románia és Észak-Macedónia elleni felkészülési mérkőzéseken még biztosan nem léphet pályára, májusban azonban a kapitány meghozza a végleges döntést vele kapcsolatban. Thomas Müller a jelenlegi idényben 31 tétmérkőzésen 13 gólt szerzett és 14 gólpasszt adott a Bayernben, a katari klubvilágbajnokságon azonban pozitív lett a koronavírustesztje, ezért nem léphetett pályára a döntőben. A kéthetes karantén után csütörtökön edzett először a csapattal. A németek az idén nyárra halasztott Európa-bajnokságon a világbajnok francia és az Európa-bajnoki címvédő portugál csapat mellett a magyarokkal vannak egy csoportban, mérkőzéseiket Münchenben játsszák majd.