Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Korábbi edzőjét alkalmazhatja a Napoli! – sajtóhír

Olasz sajtóértesülések szerint a 2021/22-es szezon kezdetétől visszatérhet a korábbi “sikeredző”, Maurizio Sarri a Napoli kispadjára. A nápolyi gárdát az idény végéig még Gennaro Gattuso irányíthatja.

A Tuttosport értesülései szerint a 2021/22-es szezontól visszatérhet a Napoli kispadjára Maurizio Sarri. A 62 esztendős tréner 2015 és 2018 között irányította a nápolyi alakulatot, amellyel a 2017/18-as idényben közel volt a bajnoki cím elhódításához, de végül a begyűjtött 91 pont sem volt elegendő erre. Sarri ezt követően a Chelseanél edzősködött egy évig, majd a Juventusnál dolgozott, ahonnan egy év után szintén távoznia kellett a sikertelen BL szereplés miatt. A szakvezetőt legutóbb a Fiorentina csapatával hozták hírbe, de Aurelio De Laurentis is szívesen alkalmazná. A beszámolók alapján ugyanis De Laurentis legkésőbb az idény végén megválna Gennaro Gattusotól, akinek a helyére azt a Sarrit nézte ki, akivel nem a legbékésebb viszonyban váltak el. Más források szerint a Napoli elnöke már januárban is felkínálta Sarri számára a lehetőséget, hogy ismét irányítsa az együttest, de akkor ezt visszautasította az edző.

A Napoli alakulata jelenleg a 7. helyet foglalja el az olasz pontvadászatban, az Európa-ligában pedig a legjobb 32 között búcsúzott a Granadával szemben.