Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLSZ: “lesznek még nemzetközi kupameccsek a Puskás Arénában”

Az elmúlt két hétben két BL-nyolcaddöntőt és egy Európa-liga 16 közé jutásért zajló mérkőzést rendeztek a Puskás Arénában, hiszen előbbi sorozatban az RB Leipzig-Liverpool, illetve a Borussia Mönchengladbach-Manchester City találkozókat, míg az El-ben a Wolfsberger-Tottenham összecsapást bonyolították le a 2019-ben átadott budapesti létesítményben…

Mint ismeretes, több nyugat-európai országban szigorú beutazási tilalom van érvényben azokra a területekre, ahol megjelent a koronavírus gyorsabban terjedő mutációja, ezért a szigetországból egyik helyszínre sem lehet elutazni, és a korlátozások alól a labdarúgócsapatok sem élvezhettek kivételt, így az érintett rendező csapatoknak kellett otthont találniuk a mérkőzésre. A hírek szerint Budapest remek házigazda volt, és mivel a hatósági intézkedések továbbra is fennmaradnak, a következő körökben is lehet semleges helyszínekre számítani. Az MLSZ szóvivője, Sipos Jenő véleménye szerint így újabb meccsekre kerülhet majd sor a Puskás Arénába:

“Az kétségtelenül kijelenthető, hogy Budapest kicsit az európai labdarúgás fővárosa lett az utóbbi időszakban, hiszen jelentős mérkőzéseket rendeztünk, olyan topcsapatok érkeztek, mint a Liverpool, a Tottenham, vagy legutóbb a Manchester City. Azt gondolom, hogy lesznek még mérkőzések. A tapasztalatok azt mutatják, hogy akár a topcsapatok, akár bármelyik európai csapat szívesen választja, vagy választhatja Magyarországot, mi pedig szívesen látjuk őket. Az pedig felemelő érzés, amikor ezek a legendás edzők úgy nyilatkoznak, hogy remekül érezték magukat Magyarországon, kiválóak voltak a körülmények.”

Emellett a 2019 novemberében átadott Puskás Arénában jelen állás szerint három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt bonyolítanának le a 2020 nyaráról egy évvel elhalasztott Európa-bajnokságon.