Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: hátrányból fordítva nyert az Újpest

Két olyan csapat lépett pályára, akik akár a dobogóra is felléphettek egy győzelemmel, két olyan csapattal, amely a kiesést szeretné elkerülni. Izgalmasnak ígérkezett az NB I vasárnapi programja.

Hiába volt veszélyesebb az Újpest, ennek ellenére a Paks szerezte meg a vezetést. A 26. percben Bognár ívelt be egy szabadrúgást veszélyesen az újpesti tizenhatoson belülre, egy kis kavaródás után az előrehúzódó Gévay talált az ellenfél kapujába 1-0!

Így a hazai csapat előnnyel mehetett pihenőre, azonban az előnyt nem sokáig sikerült megtartani. Rögtön a második félidő legelején az újpesti balhátvéd, Antonov kapott egy jó labdát szemben a kapuval, majd egy kis tánc után a labdakörül, szép gólt rúgott 1-1!
Csupán negyedóra telt el a játékrészből és már az előny is az Újpestnél volt. Beridze talált be a paksiak kapujába 1-2!
Ezután a Paks edzője, Bognár György mindent megtett az egyenlítésért, még a mindenhol is bevethető Böde Dánielt is előre küldte a védelemből. A várt eredmény azonban nem született meg, sőt a ráadásban, a csereként beállt Szakály Péter lépett ki és két labdaérintéssel gólt szerezett 1-3! Előbb gyönyörűen átemelte a kapujából kifutó Rácz Gergőt, majd az üres kapuba passzolt. Ezzel az Újpest a második meccsét is megnyerte Pakson és tartja a lépést a többi csapattal a kiesés elleni harcban.

Paksi FC – Újpest FC 1-3 (1-0)
Helyszín: Paks, Fehérvári úti Stadion Vezette: Andó-Szabó S.
Gólszerzők: Gévay (26.) ill. Antonov (47.), Beridze (60.), Szakály (90.+2)

Egy felejthető első félidő után, a második játékrészben bedarálta ellenfelét a Fehérvár. Az 59. percben csereként beállt Petrjak pár perccel később összehozott egy büntetőt és egy kiállítást a csapatának. A büntetőt Nikolic magabiztosan értékesítette 0-1!
Ezután a Zalaegerszeg megpróbált támadni, azonban egy gyors kontra végén, Nego Loic talált be és ezzel el is döntötte a találkozót 0-2!

Zalaegerszegi TE – MOL Fehérvár FC 0-2 (0-0)
Helyszín: Zalaegerszeg, ZTE Aréna Vezette: Iványi Z.
Gólszerzők:ill. Nikolic (64.- büntetőből), Nego (78.)

A forduló további programja:
Péntek
Diósgyőr – Mezőkövesd 2-2

Szombat
Budafok – Kisvárda 2-0
Puskás Akadémia – Honvéd 1-2
MTK – Ferencváros 2-2

Vasárnap
Paks – Újpest
Zalaegerszeg – Fehérvár

Az NB I állása

A góllövőlista élmezőnye