Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: két gólos előnyt herdált ez a Fradi

Az OTP Bank Liga 23. fordulójának rangadója meglehetősen egyoldalú lett, a Honvéd viszont be tudott mutatni egy bravúros fordítást a szombati játéknapon.

A tavaszi szezon során a Ferencváros egy meglepő vereséggel indult hazai pályán a DVTK ellen, azóta pedig több döntetlenjük is volt – talán nincsenek kirobbanó formában. Épp ezért az MTK-nál reménykedhettek abban, hogy kis szerencsével megszorongathatják a zöld-fehéreket hazai pályán és aztán bármi lehet. Nos, ez a forgatókönyv lényegében már az első percben ment a kukába, hiszen a Fradi ukrán szélsője, Zubkov (aki amúgy elég harmatos szezont fut) jobbal eresztett el egy olyan rakétát a kapufa mellé, amire a kapus mozdulni sem tudott. Ez pedig már csak azért is nagy szám, mert neki ez a gyengébbik lába.

Az MTK védekezése komoly bajban volt, hiszen az 5. percben Isael közvetlen közelről fejelhette zavartalanul a kapufára a labdát, majd egy perccel később újabb ziccert hagytak ki a vendégek. A Fradi támadójátéka fantasztikusan működött: nagy tempóban, sok labda nélküli mozgással operáltak és a sötét mezesek ezzel nem igazán tudtak mit kezdeni. A 23. percben aztán Zubkov ismét megvillant és egy hatalmas egyéni alakítás után szintén jobbal emelte át a labdát a kapus felett és szerzett gólt. Csak hogy lássuk, mit jelent ez: Zubkov a bajnokságban eddig összesen egyszer talált be, valamint a kupában is csak egy gólja volt. Így pedig 23 perc alatt megduplázta idei termését – nagy napja volt.

Az első félidő után gálázva, akár 5 gólos előnnyel is állhatott volna az FTC, de így is lefutottnak tűnt a találkozó. Az addig kilátástalan játékot bemutató MTK azonban a fordulás után új erőre kapott és visszatért a meccsbe. Ehhez előbb az 55. percben Nagy Zsombor gólja kellett, majd 5 perccel később Varga Roland találata, aki büntetőből volt eredményes volt csapata ellen. A kék-fehérek azonban a játékban még inkább felborították a pályát és ezzel nem tudtak mit kezdeni a vendégek, akik frusztráltnak és tanácstalannak tűntek. Schön Szabolcs vezetésével az MTK a győzelemért játszott, amikor a 81. percben a Fradi jutott büntetőhöz. A csereként beállt Mak állt a labda mögé, aki első gólját szerezhette volna zöld-fehérben. ám gyenge lövését Mijatovic könnyedén hárította. A Fradinak még volt egy ordító ziccere a hajrában, amikor a 92. percben Mak beadása után Tokmac nem talált kaput, így végül maradt a 2-2. Ritkán látható nagy fordulatot hozott a második játékrész.

MTK – Ferencváros 2-2
G.: Zubkov (1., 23.), Nagy Zsombor (55.), Varga Roland (60. – büntető)

A szombat délután másik fénypontja egyértelműen a PAFC-Honvéd összecsapás volt az NB I-ben. A Horváth Ferenc vezette budapesti csapat ugyanis szeretné elkerülni a kiesőzónát, ehhez pedig a 2. helyen álló Puskás Akadémiát kellett elkapniuk idegenben. Nem kezdtek olyan rosszul, mégis a hazaiak szereztek vezetést a 19. percben: Knezevic végezhetett el szabadrúgást, ám az szerencsésen pattant és Tujvel így már nem tudott védeni. A fehér mezesek azonban küzdöttek tovább. Habár a játékuk még nem volt tökéletes, a 33. percben mégis ki tudták használni a felcsútiak védelmi hibáját: Tamás ívelte középre a labdát, amit Gazdag fejelt a hálóba az őt rossz oldalról fogó védő kíséretében. A második félidőben pedig jött az újabb csavar: büntetőhöz jutott a Honvéd! Gazdag volt az ítéletvégrehajtó és nem hibázott – a duplájával fordítani tudott a fővárosi csapat. Erre a Puskásnak már nem maradt válasza, így december óta először szenvedett el vereséget Hornyák Zsolt csapata.

Puskás Akadémia – Honvéd 1-2
G.: Knezevic (19.), Gazdag (33., 73. – büntető)

Kora délutánra is jutott egy mérkőzés Budafokon, ahol a Kisvárda próbált szerencsét az újonc otthonában. A bent maradásért küzdő Budafok végül a második félidőben döntötte el a három pont sorsát. Ihring-Farkas egy zseniális találattal szerzett vezetést a 69. percben: kapura ívelte a labdát, amivel a kapus nem tudott mit kezdeni éles szögből és a hosszúban kötött ki a játékszer. Egy percre rá pedig a Budafok csapatkapitánya, Kovács Dávid volt eredményes egy távoli lövés után. Ezzel a sikerrel a Budafok feljött a 8. helyre, a Kisvárda mögé – a Várda előnye velük szemben 5 pont a táblázaton.

Budafok – Kisvárda 2-0
G.: Ihring-Farkas (69.), Kovács Dávid (70.)

A forduló további programja:

Péntek
Diósgyőr – Mezőkövesd 2-2

Szombat
Budafok – Kisvárda 2-0
Puskás Akadémia – Honvéd 1-2
MTK – Ferencváros 2-2

Vasárnap
14:30 Paks – Újpest (M4 Sport)
17:00 Zalaegerszeg – Fehérvár (M4 Sport)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista aktuális állása