Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Inter: Conte szerint kezd beérni a kemény munka gyümölcse!

Az utóbbi hetekben megállíthatatlannak tűnik a Serie A-ban az Internazionale, amely legutóbb is könnyedén lépte le a Genoa együttesét hazai pályán. Az utóbbi hetek jó teljesítménye következtében immáron listavezető Internél nem is csoda, hogy Antonio Conte vezetőedző is elégedetten összegezte a csapat teljesítményét.

A vasárnapi volt zsinórban a milánói kék-feketék ötödik bajnoki sikere, amely után egyre kevésbé meglepő, hogy az Intert immáron egyre többen a scudetto legfőbb várományosaként emlegetik Olaszországban. Antonio Conte szerint ha korai is erről beszélni, az olasz tréner elmondta, végre jó útra lépett csapata.

“Remek állapotban vártuk a találkozót, és ez a megfelelő hozzáállással is párosult. Felkészültünk a Genoa együtteséből, és azt gondolom teljesen megérdemelten nyertünk. Három gólt szereztünk, de a kapusok (Mattia Perin) több nagy védést is bemutatott.” – Idézi a Sky Sport Italia a Contét.

“Mindig is azt vallottam, hogy a kemény munka meghozza a gyümölcsét. Az elmúlt idényhez képest látható, hogy mennyit javultunk. A játékosaim egyre jobban értik, hogyan is szeretnénk futballozni, mindenki tudja a dolgát, hogy mi a feladata, ha nálunk van a labda, vagy éppen az ellenfélnél.” – Folytatta Conte, aki csapata ambíciói kapcsán a következőket fogalmazta meg.

“Olyan játékosaink vannak, akik nyerni szeretnének! Hosszú évek teltek el, hogy az Inter utoljára trófeát nyert. Az első közös évünkben ehhez már nagyon közel álltunk, de nem sikerült (Az elmúlt idény végén a Juventus egy ponttal előzte meg Conte csapatát – a szerk.). Úgy érzem nagyot léptünk előre már tavaly is, de tisztában voltunk azzal, hogy a java még hátra van. Egyszerűen csak folytatnunk kell, amit elterveztünk. A csapat minden téren nagyszerűen épülget, remek a kapcsolat a futballisták között. 14 meccsünk van hátra, hogy valami különlegeset hajtsunk végre!” – Így Conte, aki szerint a lehető legjobban emésztették meg, hogy az Inter nem érdekelt az európai kupasorozatokban a tavasszal.

“Nagyon fájt önmagában az a tény, hogy kiestünk a Bajnokok Ligájából. Nem hiszem, hogy megérdemeltük, de ez már a múlt. Sikerült átlépnünk a történteket, még motiváltabbak lettünk azt illetően, hogyan kell javítanunk a játékunkon. Egyetlen célunk lett: győzni! Azt hiszem, ha most még állnánk a BL-ben, megítélésem szerint nem kérdés, hogy bőven lenne keresnivalónk a sorozatban.” – Jegyezte meg az 51 esztendős szakember, akinek csapata a hét közben már egy újabb bajnokit játszik: csütörtök este ugyanis a Parma otthonába látogatnak.