Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: tovább növelte előnyét az élen az Inter – videóval

Az elmúlt hétvégén a városi rangadó megnyerésével az olasz bajnoki cím (Serie A) felé fontos lépést tevő éllovas Inter gárdája nem éppen optimális előjelekkel várhatta a Genoa elleni mérkőzést vasárnap délután, hiszen a héten a klub elöljárói megfertőződtek a koronavírussal, de a játékosoknál egyelőre nem regisztráltak pozitív tesztet…

 

Az Inter a mutatott játékban és az eredményben is abszolút ellenfele fölé nőtt, és a papírformának megfelelően 3-0-ra felülmúlta a Genoa gárdáját. A favorit milánói gárda mindössze fél perc alatt megszerezte a vezetést, Martínez passzából Romelu Lukaku indult meg és a tizenhatos vonaláról védhetetlen gólt ragasztott Perin kapujába. A továbbiakban is a házigazda bizonyult aktívabbnak, kisvártatva Darmian és Barella egyaránt növelhette volna az előnyt, de mindketten nagy helyzetben hibáztak. Bár Conte mester legénysége biztosan uralta a mérkőzést, a szünetre “csak” egygólos előnnyel mehettek le. A folytatásban sem történt nagy változás, bár Ballardini két cserével próbálta frissíteni a vendégeket, továbbra is inkább az Inter akarata érvényesült a mezőnyben. Bő húsz perccel a találkozó vége előtt a házigazda a megnyugvást jelentő második találatot is bevitte, amikor Lukaku elfutása után önzetlenül tálalt a mellette felfutó Matteo Darmianhoz, a jobb hátvéd pedig védhetetlenül lőtt a hosszú alsóba. Nem sokkal később az alig pár perccel korábban beszálló Alexis Sánchez egy közeli kipattanót juttatott fejjel a kapuba a harmadik gólért, beállítva ezzel a magabiztos különbségről árulkodó végeredményt.

A zsinórban ötödik bajnokiját megnyerő Inter ezzel már hét pontra növelte előnyét a vasárnap este az AS Roma otthonában rangadót játszó AC Milan előtt, miközben az elmúlt hetekben a nagy felzárkózásával a középmezőnyt elcsípő Genoa hét veretlen mérkőzés után kapott ki.

Inter – Genoa 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Lukaku (1.), Darmian (69.), Sánchez (80.), ill.

 

A 24. forduló eddigi eredményei

Torino – Sassuolo elhalasztva
Spezia – Parma 2-2
Bologna – Lazio 2-0
Hellas Verona – Juventus 1-1
Sampdoria – Atalanta 0-2
Crotone – Cagliari 0-2
Inter – Genoa 3-0
Udinese – Fiorentina 1-0

A 24. forduló további programja

Vasárnap:
18:00 Napoli – Benevento (Digi Sport 2)
20:45 AS Roma – AC Milan (Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye