Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszország: világbajnok kapott vezetőedzői munkát – HIVATALOS

A hétfői napon edzőváltásra szánta el magát az olasz harmadosztályban (Serie C) mélyen várakozáson alul teljesítő Livorno együttese, amely régi ismerőst nevezett ki az első csapat élére…

 

Az olasz harmadosztályban (Serie C) gyengélkedő Livorno alakulatának új edzője a csapat korábbi világbajnok kapusa, Marco Amelia lett.

A 38 éves szakember edzői pályafutása elején tart, korábban a Lupa Roma és a Vastese együtteseit irányította a negyedosztályban, most pedig az eddigi legfontosabb megbízatását kapta. Az egykori kiváló kapus 2001 és 2009 között állt a Livorno első csapatának alkalmazásában, de megfordult többek közt a Palermo, a Genoa, az AC Milan és a Perugia gárdájánál is. Amelia 2006-ban tagja volt a világbajnoki címet nyerő olasz válogatott keretének, pályafutása során összesen 9 alkalommal védte a nemzeti csapat kapuját.

A Livorno együttese a harmadosztály A csoportjának 20 csapatos mezőnyében mindössze a 19. helyezést foglalja el, az első 27 forduló alatt megszerzett 19 pontjának köszönhetően, és jelenleg a bennmaradásért küzdenek nagy erőkkel, noha egy évvel ezelőtt még a másodosztályban versenyeztek.