Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kiengedték a Barcelona elnökét az őrizetből

Ahogyan arról beszámoltunk, a katalán hatóságok a hétfői napon őrizetbe vették a Barcelona csapatának korábbi elnökét, ám az éjszakai fogvatartást és a kedd reggeli kihallgatást követően ideiglenesen szabadlábra helyezték…

A Katalán Legfelsőbb Bíróság a keddi napon megerősítette, hogy a Barcelona korábbi elnöke, Josep Maria Bartomeu, továbbá az előző vezérkarból Oscar Grau vezérigazgató, Roma Gómez, illetve Jaume Masferrer egyelőre szabadlábon védekezhet, miután többek közt hűtlen kezeléssel, korrupcióval és pénzmosással vádolják őket.

Bartomeu a 2014-es regnálása óta rengeteg kritikát kapott, hiszen a katalán óriás évek óta nem tudott kimagasló eredményt elérni nemzetközi szinten, ráadásul a méregdrágán igazolt játékosok többsége nem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket. Sokak szemében a hab volt a tortán, hogy az elnök miatt a klub legendás játékosa, Lionel Messi nyáron benyújtotta a távozási szándékát, melyet később az elnök elutasított, az argentin klasszis pedig beletörődött sorsába, és még egy szezonra maradt a klubnál, mert nem akar pereskedni a Barca ellen.

Múlt októberi lemondásához végül az vezetett, hogy a klubtagok bizalmatlansági szavazást készültek tartani ellene, ezt pedig nem akarta hagyni, saját elmondása szerint az idősebb szavazók egészségének védelme érdekében.

A Barcelona vasárnap esedékes elnökválasztásán három jelölt mérettetheti meg magát: a toronymagas esélyes korábbi elnök, Joan Laporta mellett Victor Font és Toni Freixa harcolnak a posztért.