Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! Ellepték a rendőrök a Camp Nout

Hétfő délelőtt egyenruhás rendőrök jelentek meg az FC Barcelona otthonában, A Camp Nouban. A spanyol sajtó értesülései szerint új szakaszába lépett a korábbi klubelnök, Josep Maria Bartomeu elleni “BarcaGate” néven elhíresült ügy, ezért a katalán rendőrség – Los Mossos d’Esquadra – ma házkutatást tartott a stadionban. 

Ahogy korábban a Fociclub.hu is beszámolt róla, a Barcelona akkori elnöke, Josep Maria Bartomeu egy olyan botrányba keveredett, miszerint a korábbi klubvezető 2017 óta fizetett az i3 Ventures PR-cégnek, hogy közel száz Twitter-, és Facebook-fiókot kezeljenek, amelyek elsődleges feladata az volt, hogy megőrizzék az elnök úr jó hírnevét és lejárassák kritikusait, ellenfeleit. Ez a botrány híresült el azóta “BarcaGate” néven. A hírt akkor határozottan és nyilvánosan is tagadta a Barcelona és annak vezetősége, a rendőrség azonban azóta is nyomoz az ügyben. 2020 szeptemberében ráadásul kiderült, hogy már bizonyítékot is találtak Bartomeu ellen, de egy botrányok miatt lemondott alelnök is lenyilatkozta már, hogy “a korrupció létező jelenség a Barcelonánál.” Vele egyetemben 6 másik elnökségi tag is távozott akkor.

Bartomeu 2020 októberében végleg lemondott a klub elnöki tisztségéről, de az ügy ezzel nem zárult le. A nyomozás pedig most már egy olyan szakaszába jutott, hogy a katalán rendőrség házkutatás címén ellepte a Camp Nout is hétfő délelőtt, sőt a SER Catalunya rádiócsatorna állítása szerint magát a volt elnököt is előállították. A vád szerint Bartomeu regnálása alatt ipari méreteket öltött az adminisztrációs csalás, és a nyomozás során az is kiderült, hogy nem csak egyetlen céggel álltak kapcsolatban, akik jogilag megkérdőjelezhető feladatokat láttak el Bartomeu kérésére. Nyáron már megkezdődtek a kihallgatások a Barcánál az ügyben, és már ekkor nagyon sok dokumentációt is lefoglalt a rendőrség. A pert vezető Ariadna Gil bírónő ősszel többször is felszólította a klubot, hogy szolgáltassák be a hiányzó dokumentumokat, de ezeket azóta sem küldték el a bíróságnak. A rendőrség ezek begyűjtésére kapott ma házkutatási parancsot.

Egybehangzó sajtóértesülések szerint Bartomeu és pár korábbi elnökségi tag is letartóztatásban lesz egészen délutánig, majd utána szabadlábon védekezhetnek.