Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megszólalt a lemondott alelnök: “A korrupció létező jelenség a Barcelonánál”

Most már egyetlen nap sem telhet el úgy a Barcelonánál, hogy ne jöjjön valami újabb botrány. A múlt héti igazgatósági tagok távozása után a klub átszervezte a vezetőségi struktúrát, illetve bejelentették, hogy jogi lépéseket tesznek az egyik lemondott alelnök, Emili Rousaud ellen, aki most megszólalt az ügyben. 

Egyre nagyobb a baj a Barcelona körül, és ez nem a koronavírus-járvány okozta helyzetből fakad. A botrány a klub elnöke, Josep Maria Bartomeu körül forog, amelynek most egy új fejezetébe léptünk.

Mint az ismeretes, a Barcelona hat vezetőségi tagja mondott le a múlt héten, mivel nem értenek egyet Bartomeu klubpolitikájával és megelégelték a csapat körüli botrányokat. Emiatt teljesen át kellett szervezni az igazgatói tanácsot, amit egy közleményben tudattak a nyilvánossággal, ahogy azt is, hogy jogi lépéseket tesznek az egyik lemondott alelnök, Emili Rousaud ellen. Állítólag ő robbantotta ki azt a botrányt, miszerint az elnök 2017 óta fizet az i3 Ventures PR-cégnek, hogy közel száz Twitter-, és Facebook-fiókot kezeljenek, amelyek jó színben tüntetik fel Bartomeut és lejáratják a kritikusait, ellenfeleit.

Rouseud a közlemény után nyilvánosan is megszólalt, aki most már BarcaGate néven emlegeti a jelenlegi vezetőség botrányait. Elmondása szerint a korrupció teljesen nyilvánvaló a klubnál, amit bizonyítékokkal is alá tud támasztani, és akkor mondott le, amikor kiderültek a szabálytalanságok, amiket most erkölcsi és jogi kötelessége nyilvánosságra hozni:

“A klubon belüli korrupció teljesen nyilvánvaló. Már bebizonyították, hogy adóparadicsomokban bejegyzett cégeken keresztül fizetnek ki szerződések után járó összegeket, hogy így elkerüljék a belső ellenőrzést. A helyzettel kapcsolatos nyilatkozataim mind igazak és bizonyíthatóak. Minden teljesen megalapozott, így az ellenem indított jogi lépéseknek nincs alapja. Akkor mondtam le, amikor felfedeztem ezeket a szabálytalanságokat, hiszen erkölcsi és jogi kötelezettségem is nyilvánosságra hozni bármit, ami bűncselekménynek minősülhet.”

Szinte biztos, hogy a napokban továbbgyűrűzik majd a botrány, hiszen számíthatunk arra, hogy a Barcelona erre reagálni fog legalább egy közlemény formájában, de az is lehet, hogy újabb volt elnökségi tagok fognak megszólalni az ügyben.

A klub jelenleg mindent tagad, és Bartomeu helye sincs még veszélyben, legalábbis a következő elnökválasztásig, ami 2021-ben lenne, de kikényszeríthetik, hogy korábbra hozzák. Azonban nem ez volt a Barcelona egyetlen botránya az elmúlt hónapokban: Ernesto Valverde menesztése körül is voltak problémák, mivel a háta mögött keresték fel Xavit, emellett Messi is összerúgta a sport a sportigazgató, Eric Abidallal, de az argentin támadó szerződéshosszabbításával is voltak gondok, ahogy a koronavírus miatti fizetéscsökkentéseknél is.