Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hamarosan megújíthatja kiválósága szerződését az AC Milan – sajtóhír

Ahogyan arról az elmúlt időszakban többször is beszámoltunk, az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő AC Milan gárdája mindenképpen meg szeretné hosszabbítani lejáró szerződésű kulcsembere megállapodását, és megbízható forrás szerint jól is haladnak…

Fabrizio Romano megalapozott információi szerint az AC Milan tárgyalásai jól haladnak Hakan Calhanoglu lejáró szerződésének megújítása ügyében, és a török középpályás hamarosan további évekre kötelezheti el magát a Rossonerihez.

A 27 éves karmester 2017-ben mintegy 20 millió euró ellenében igazolt át a milánóiakhoz a Bayer Leverkusen gárdájától, ám sokáig úgy tűnt, hogy merő kudarc lesz számára az olasz kaland. Az állandó játéklehetőség ellenére Calhanoglu számára az első két szezon mérsékelten sikerült, és rendszerint számtalan kritikával kellett szembenéznie. Az első két éve alatt minden sorozatot figyelembe véve még így is összehozott 12 találatot, majd a 2019-2020-as szezon meghozta számára az áttörést, amikor 38 fellépés alatt 11 gólig jutott.

Calhanoglu valósággal megtáltosodott az előző kiírásban, különösen Stefano Pioli – és Zlatan Ibrahimovic – érkezése óta, és túlzás nélkül állíthatóan a csapat húzóemberei közé emelkedett. Az aktuális idényben 21 bajnokin és összesen 30 tétmérkőzésen lépett pályára, minden sorozatot figyelembe véve hat találatnál jár.

A korábbi olasz lapértesülések szerint többek közt a Manchester United, az Atlético Madrid és a Juventus is szívesen látná soraiban a lejáró szerződésű kiválóságot.