Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazatér a szlovákok ikonja – sajtóhír

Megbízható forrás szerint a szlovák labdarúgás történetének egyik legjobb játékosa az évad hátralévő részére szabadúszóként hazájába akar visszatérni…

Az olasz átigazolási szakértő, Gianluca Di Marzio szerda délután kész tényként közölte, hogy Marek Hamsík rövidesen felbontja a szerződését a kínai Dalian Profesional gárdájával, mert a szlovák középpályás az Európa-bajnokságra való felkészülés jegyében az évad hátralévő részére a Slovan Bratislava soraiban szeretne állandó játéklehetőséget követelni magának. A transzferguru szerint a rutinos játékos három hónapra ír alá, majd nyáron áttekinti a lehetőségeit a folytatásra.

Hamsík 2007 és 2019 között szolgálta az olasz Napoli csapatát, légiós létére a neve egybefolyt a patinás olasz egyesületével, melyben még a legendás Diego Maradona klubon belüli gólrekordját is megdöntötte, és a csapat valaha volt legtöbb pályára lépést regisztráló játékosa lett. A klub színeiben 520 mérkőzést és 121 találatot számlált, egyértelmű meghatározó játékosa volt hosszú éveken át a csapatnak, melyet 2014-től csapatkapitányként erősített.

A 33 éves középpályás azonban az új kihívás érdekében három évvel ezelőtt a kínai Szuperligába szerződött, ahol két szezon alatt 45 tétmeccsen szerepelt, ám ahogy egyre többen, úgy ő is elhagyni készül a járványhelyzet miatt komoly válságba kerülő bajnokságot.

Hamsík korábban 2002 és 2004 között szerepelt a szlovák bajnokságot (Fortuna Liga) az FC DAC 1904 együttese előtt jelenleg is magabiztosan vezető pozsonyi klub színeiben, ahol Holman Dávid személyében magyar klubtársa is lehet.