Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a 97. percben mentett pontot az AC Milan, az AS Roma a hajrában győzni tudott – videóval

Az olasz bajnokság 25. fordulójában az AC Milan az Udinesét fogadta és egy nagyon nehéz mérkőzést játszott, amit csak utolsó perces tizenegyessel tudott csak döntetlenre menteni. Az AS Roma is megszenvedett a Fiorentinával, de végül a hajrában sikerült begyűjteniük a három pontot. A legkönnyebb dolga az Atalantának volt, ami ismét gólparádét rendezett, most a Crotone ellen.

AC Milan – Udinese:

Nem jellemezte sok helyzet az első félidőt, de az is mind az AC Milan nevéhez fűződött és sokkal többet is birtokolták a labdát, ám gólt nem tudtak lőni. A 18. percben Kessie esetét nézik vissza, miután egy védő megállította, de a játékvezető nem ítélt tizenegyest. Egy perccel később Brahim Diaz lőtte rá a labdát a tizenhatosról a kapu jobb oldalának irányába, azonban Musso szépen védte. A szünetig még sokszor támadtak a hazaiak, de a befejezéseik pontatlanok voltak.

A második félidő egy nagy Udinese helyzettel indult, amikor egy ötösön belülre belőtt labda Becao fejére szállt, de az egyik védő még időben blokkolt. Ez már vészjósló lehetett, de azért még voltak helyzetei a Milannak. Az 51. percben Meite lövését kellett bravúrral védenie a kapusnak, majd Kessie fejese szállt el a kapu jobb oldala mellett. A 68. percben viszont mégis az Udinese szerezte meg a vezetést: De Paul tekerte be a labdát szögletből, amit Becao fejelt a tizenegyespontról a kapu közepébe. Ezt követően elég eseménytelenül zajlott a mérkőzés, egészen a nagyon hosszú hosszabbítás 96. percéig, amikor Larsen tizenhatoson belüli kezezése után tizenegyest kapott az AC Milan. Kessie állt oda a labda mögé és a kapu jobb oldalába is lőtt, ezzel pontot mentve csapatának. 

AC Milan – Udinese 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Becao (68.)
Sárga lap: Rebic (24.), Theo Hernandez (32.), Romagnoli (90+2.), Kessie (90+4.) ill. Zeegelaar (54.)
Kiállítás: – ill. –


Fiorentina – AS Roma:

Nagyon kiegyenlített első félidőt játszottak a csapatok az első félidőben, mind a labdabirtoklás, mind a kapuralövések és mind a gólok számát vagy éppen hiányát illetően. A fővárosiaknál Mkhitaryan volt a legveszélyesebb, de nagy helyzet egyik oldalon sem volt a szünetig.

A második félidő viszont egy Roma-góllal kezdődött a 49. percben: Spinazzola eresztett meg egy hatalmas lövést Mancini beadását követően, ami a jobb alsó sarokban végezte. Az 57. percben már veszélyeztetett azért a Fiorentina, amikor Ribery futott be a tizenhatoson belülre és lőtte kapura az elé kerülő labdát, de az egyik védő becsúszva blokkolt. A 60. percben azonban már össze is jött a hazaiaknak az egyenlítés: Veretout próbálta kirúgni a labdát, de azt sajnos csak a saját kapujába tudta lőni. Aztán a hajrában, a 88. percben csak összehozta a győztes gólt az AS Roma: Karsdorp passzolta Diawara elé a labdát, ő pedig Dragowski mellett briliánsan lőtt a kapu bal alsó sarkába ezzel megnyerve csapatának a vezetést.

Fiorentina – AS Roma 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Veretout (60.) ill. Spinazzola (49.)
Sárga lap: Ribery (71.) ill. Mancini (40.), Kumbulla (75.)
Kiállítás: – ill. –
Atalanta – Crotone:

Sokkal jobban játszott az Atalanta már az első félidőtől kezdve. A 8. percben Gosens állt nagyon közel a gólhoz, de a lövése a kapufa mellé ment, a 12. percben azonban már nem hibázott, és megszerezte a vezetést csapatának: Ilicic küldött szép labdát a tizenhatoson belülre, ahol Gosens ugrott a legmagasabbra majd fejelt is, a kapus pedig ne tudott védeni. A 23. percben viszont szinte a semmiből egyenlített a Crotone: Simy került a védelem mögé, majd a labdát egy elegáns mozdulattal a hálóba emelte Sportiello fölött. A 29. percben ismét közel álltak a gólhoz, miután Messias cselezte be magát a kapu elé, de Sportiello védett. A szünet előtt Muriel próbálkozhatott még kétszer is, de először a kapus védett bravúrral, utána pedig mellélőtte a nagy helyzetét.

A második félidőben azonban beindult az Atalanta gólhengere, és mindössze 10 perc alatt 3 gólt lőttek. A csapat második gólja már rögtön a 48. percben érkezett, amikor Palomino döntött úgy, hogy átvétel helyett inkább kapásból rálövi és be is ment a labda a jobb alsó sarokba. Két perccel később jött a harmadik gól is, ekkor egy hatalmas védelmi hiba után Muriel gurította a játékszert a hálóba. A következő gól az 59. percben érkezett: Ilicic kapott egy nagyon jó passzt a büntetőterületen kívül, majd szépen a bal felső sarokba tekert. A meccs hátralévő részében is folyamatosan támadott az Atalanta. Az ötödik gólt végül a 85. percben lőtték meg a hazaiak:  Zapata sikeresen taláta meg labdájával Miranchukot, aki a kapu bal oldalába lőtt, a labda pedig a kapufáról pattan be a hálóba, és ezzel le is zárta a mérkőzést.

Atalanta – Crotone 5-1 (1-1)
Gólszerzők: Gosens (12.), Palomino (48.), Muriel (50.), Ilicic (58.) ill. –
Sárga lap: – ill. Magallan (7.), Riviere (25.)
Kiállítás: – ill. –

A forduló eddigi eredményei és további programja:

Kedd:
Lazio – Torino: elmaradt
Juventus – Spezia: 3-0

Szerda:
Sassuolo – Napoli: 3-3
AC Milan – Udinese: 1-1
Atalanta – Crotone: 5-1
Benevento – Verona: 0-3
Cagliari – Bologna: 0-1
Fiorentina – AS Roma: 1-2
Genoa – Sampdoria: 1-1

Csütörtök:
20:45 Parma – Inter (tv: Digi Sport2)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: