Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: A Bilbao lesz a Barca ellenfele! – Videóval

Az Athletic Bilbao lesz az FC Barcelona ellenfele a Király-kupa döntőjében, miután 120 percnyi ráadásul után kiharcolta a továbbjutást a Levante ellen.

A bilbaoi meccs eredménye egy viszonylag gyors gólváltás után, már fél óra elteltével kialakult, így kisebb csoda, hogy csak úgy mint a Barca – Sevillán, 30 percnyi ráadás után született döntés.

A Levante mindent megtett, például a második félidőt hősiesen védekezte végig a kis csapat (Érthető is, hiszen története során először juthatott volna a spanyol Király-kupa döntőjébe – a szerk.), végül azonban a hosszabbításban nagy múltú ellenfele egy megpattanó lövéssel csak kicsikarta a győzelmet.

Érdekesség, hogy az Atheltic Bilbao két hét alatt, kétszer is megnyerheti a spanyol kupát: A 2019/20-as idényben is eljutott a sorozat fináléjáig, amelyet a vírushelyzet miatt, és főleg a két baszk rivális (Bilbao és a Sociedad) kérésére április 3-ára halasztottak; A Király-kupa 2020/21-es szezonjának döntőjét pedig április 17-én rendezik majd Sevillában.

Levante – Athletic Bilbao 1-1 (1-1)           Hosszabbítás után: 1-2
Gólszerző: R. Martí (17.), illetve Raúl García (30. -büntetőből), Berenguer (112.)

Összesítésben: 3-2, az Atheltic Bilbao javára.