Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Maradona halála: “a felelősök kapják meg a büntetésüket!”

Éppen száz nappal ezelőtt hunyt el minden idők egyik legjobb játékosa, a világbajnok Diego Maradona, akinek halála körülményeit még mindig a hatóság vizsgálja, a gyanú szerint ugyanis orvosai és ápolói gondatlanságot követtek el…

 

A minap markáns véleményt fogalmazott meg az egykori paraguayi gólgyáros kapus, José Luis Chilavert, aki szerint ha a legenda mulasztás áldozata lett, akkor a felelősöket mindenképpen el kell ítélni:

“Meg szeretném ragadni az alkalmat, hogy nyilvánosan panaszt tegyek, azok ellen az orvosok és dolgozók ellen, akik Diego Maradonát rosszul ápolták és/vagy szándékosan félre kezelték. Bízom benne, hogy ez az ügy a lehető legjobban kivizsgálásra fog kerülni, és ha bebizonyosodik, hogy megfelelő gondozással, még ma is élhetne, akkor a felelősök meg fogják kapni a büntetésüket.”

Maradona emblematikus klubja, a Napoli átnevezte róla stadionját, valamint a közelben lévő metrómegállót neveztek át róla. Hazájában is számtalan további elismerésre lehet még számítani, a teljes igénye nélkül szóba került már Maradona arcképének bankjegyre kerülése, vagy éppen a nemzeti repülőtér róla történő átnevezése. Halálát követően Argentínában három napos nemzeti gyászt hirdettek. Emlékét világszerte milliók őrzik emlékezetükben.