Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Toni Kroos: „Özil miatt nácinak tartottak”

Felháborító, és a baloldal hányingert keltő érzékenyítésének erőszakosságáról nyilatkozott a német válogatott és a Real Madrid sztárja, Toni Kroos. A szelíd természetű középpályásnak a saját véleménye miatt kellett igaztalan váddal szembenéznie pár évvel ezelőtt.

Egy 2018-as esettel kapcsolatban nyilatkozott a 31 esztendős Kroos a német Sport1-nek. A világbajnok karmester az oroszországi, számukra balul sikerült vb-szereplés után szállt bele korábbi társába, Mesut Özilbe.

Az akkor még az Arsenalban játszó Özil politikai döntéssel magyarázta azt, hogy nem hajlandó a továbbiakban szerepelni a német válogatottban. Ezt Kroos nem nézte jó szemmel, lévén szerinte a futballt nem szabad összekeverni a nemzet-, és világpolitika égető és kevésbé égető kérdéseivel.

„A világbajnokság után azt mondtam, hogy nem tetszik, ahogy Özil lelépett a válogatottól. Skan nácinak tartottak ezért: szőke és kék szemű vagyok, a tökéletes sztereotípia. Bárki elrejtőzhet egy hamis netes profil mögé, majd szinte problémamentesen sértegethet más embereket… én is átestem ezen.”

– kesergett Kroos a megbélyegzése miatt.