Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Világrekord közelében a bombaformában lévő Manchester City

A legutóbbi győzelmének köszönhetően az angol bajnokság (Premier League) mezőnyéből kiemelkedő Manchester City gárdája minden sorozatot figyelembe véve már zsinórban a 21. mérkőzését nyerte meg, mellyel elérhető közelségbe került számukra az abszolút világrekord elérése is…

Az IFFHS bajnoki, továbbá hazai és nemzetközi kupasorozatokat figyelembe vevő rangsorában jelenleg hatodik az angol élvonalban toronymagasan vezető Manchester City együttesének mostani szériája, amely már egyetlen újabb győzelemmel utolérné a 2014-ben megszakítás nélkül 22 tétmérkőzést megnyerő Real Madrid teljesítményét.

Az abszolút első helyet birtokló walesi The New Saints gárdája 2016-ban egymás után 27 tétmérkőzésen diadalmaskodott, a City mostani menetelése egyelőre az idevonatkozó világranglista hatodik helyére elég. Legutóbb a Bayern München 2020-ban egymás után 23 meccset nyert meg, amely a negyedik helyre elég.

A Manchester City mostani kiváló szériája a Southampton legyőzésével indult december 19-én, azóta pedig 15 bajnokin, három FA-kupa-meccset, két Ligakupa-találkozón és egy BL-meccsen diadalmaskodtak. Pep Guardiola csapata tehát a mostani erőltetett menetben is képes világcsúcshoz közeli teljesítményt jelentő formában teljesíteni, és minden esélyük megvan rá, hogy tovább hosszabbítsák meg a mostani sikersorozatot.

A City az angol bajnokság következő fordulójában a városi rivális Manchester United csapatát fogadja vasárnap délután,