Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brazília: alaposan kiütötte riválisát a São Paulo – videóval

A brazil országos bajnokság befejeződése után az elmúlt hetekben útjára indultak a küzdelmek az egyes regionális ligákban, melyben a legnagyobb brazil klubcsapatok az országos bajnoksághoz hasonlóan, az egyes régiók ligájában is, első-, másod-, vagy akár harmadosztályra vannak osztva a csapatok az előző szezonbeli teljesítményük kapcsán…

 

A São Paulo és környéki csapatokat tömörítő Campeonato Paulista idei kiírásának első igazán komoly rangadóját vasárnapra virradóra a São Paulo és a Libertadores-kupában döntőt játszó Santos vívta egymással. Óriási meglepetésre a vártnál jóval simábban alakult a mérkőzés, hiszen előbbi 4-0-ra ütötte ki vetélytársát. Hernán Crespo csapata az első félidőben még képtelen volt mezőnyfölényt kialakítani, a komolyabb lehetőségek rendre a Santos előtt adódtak, különösen venezuelai játékmesterük, Soteldo volt elemében. A fordulás után azonban öt perc alatt vezetést szerzett az SPFC, amikor Dani Alves szöglete után közvetlen közelről a rendkívül tehetséges Gabriel Sara fejelte a hálóba a játékszert. A gól egy csapásra megváltoztatta a játék képét, és innentől a hazai gárda játszott fölényben, s megannyi ordító gólszerzési lehetőség után az utolsó negyedórához érve Luciano bejátszása a tehetetlen Luan Peres lábáról pattant a saját kapujába, két percre rá pedig a kiugró Pablo nagyszerű helyzet felismerésének köszönhetően volt eredményes a kapujából kint álló John felett a hálóba emelve. Ezzel a győzelem kérdése végleg eldőlt, az összecsapás végeredményét a hajrában Tche Tche egy tökéletes átlövéssel állította be.

A São Paulo három meccs után 7 ponttal vezeti a csoportját, miközben a Santos jókora meglepetésre továbbra is nyeretlen, és két pontjával csupán a harmadik helyet foglalja el négyesében, annak ellenére, hogy abszolút favoritnak számít.

São Paulo – Santos 4-0 (0-0)
Gólszerzők: Gabriel Sara (50.), Luan Peres (74. – öngól), Pablo (76.), Tche Tche (87.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása

(Tabella: eredmények.com)