Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentin edzőt nevezett ki a brazil sztárcsapat – HIVATALOS

A korábbi híreszteléseknek megfelelőenCopa Sudamericana döntőjét megnyerő argentin csapat trénere valóban a brazil sztárcsapat vezetőedzője lett…

 

A brazil bajnokságban (Campeonato Brasileiro) szereplő São Paulo együttese a pénteki napon erősítette meg, hogy az argentin Defensa y Justicia csapatától elköszönő Hernán Crespót nevezte ki a következő vezetőedzőjének, akivel két évre szóló megállapodást kötöttek.

Az aktív pályafutása során többek közt a Parma, a Lazio, az Inter, a Milan és a Chelsea csapatait is megjárt egykori klasszis csatár a 2018-2019-es idény egyik szakaszában a mezőny második feléhez tartozó Banfield gárdáját trenírozta hazája bajnokságában. Crespo a Defensa együttesét gyakorlatilag hajszálpontosan egy éven át irányította, hiszen tavaly január végén nevezték ki őt a csapat élére, s nem csak csapata, de számára is a Copa Sudamericana megnyerése volt eddigi edzői pályája legnagyobb eredménye.

Eddigi legnagyobb edzői sikere után máris szintet lépett, hiszen egy igazán patinás csapat padjára ültették le, amely sokáig biztosan vezette a brazil bajnokságot, ám az utóbbi hónapok visszafogottabb teljesítménye okán veszni látszik számukra a bajnoki cím, hiába váltottak menet közben többször is edzőt. A São Paulo három fordulóval a vége előtt a negyedik helyet foglalja el a pontvadászatban, pedig a csapatot olyan közismert klasszisok erősítik, mint Dani AlvesJuanfran vagy éppen Hernanes.