Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brazil sztárcsapatot vesz át az egykori klasszis csatár – sajtóhír

A két héttel ezelőtt a Copa Sudamericana döntőjét megnyerő argentin csapat trénere elköszönt klubjától, ugyanis a gödörben lévő brazil sztárcsapat vezetőedzői pozícióját töltheti be a továbbiakban…

 

Egybehangzó dél-amerikai beszámolók szerint a Defensa y Justicia csapatát fennállása első nemzetközi kupasikeréhez segítő Hernán Crespo mindenben megállapodott a brazil São Paulo együttesével. A vasárnapi napon az argentin klub hivatalos csatornáin keresztül megerősítette a tréner távozását, és sok sikert kívánt neki következő állomáshelyén.

Az aktív pályafutása során többek közt a Parma, a Lazio, az Inter, a Milan és a Chelsea csapatait is megjárt egykori klasszis csatár a 2018-2019-es idény egyik szakaszában a mezőny második feléhez tartozó Banfield gárdáját irányította hazája bajnokságában. Crespo a Defensa együttesét gyakorlatilag hajszálpontosan egy éven át irányította, hiszen tavaly január végén nevezték ki őt a csapat élére, nem csak csapata, de számára is a Copa Sudamericana megnyerése volt eddigi edzői pályája legnagyobb eredménye.

Eddigi legnagyobb edzői sikere után máris szintet léphet, hiszen egy igazán patinás csapat padjára ültethetik le, amely sokáig biztosan vezette a brazil bajnokság (Campeonato Brasileiro) tabelláját, ám az utóbbi hónapok visszafogottabb teljesítménye okán veszni látszik számukra a bajnoki cím, hiába váltottak menet közben többször is edzőt. Ennek ellenére a csapatot olyan közismert klasszisok erősítik, mint Dani Alves, Juanfran vagy éppen Hernanes.

Bizonyára az idei szezon már elment az SPFC számára, hiszen öt meccsel a bajnokság vége előtt 12 pont a hátrányuk az éllovas Internacional mögött, de a hosszabb távú újjáépülés és javulás reményében mindenképpen szükségük volt egy új edző kinevezésére.