Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa Sudamericana: simán dőlt el az argentin házi döntő – videóval

Amíg a Libertadores-kupában két brazil csapat jutott be a fináléba, addig ahogyan korábban beszámoltunk róla, a dél-amerikai kontinens második számú nemzetközi kupájában, a Copa Sudamericanában két argentin együttes mérkőzött meg egymással szombat este a trófeáért…

 

A vártnál jóval simább eredménnyel zárult a Copa Sudamericana córdobai fináléja, hiszen a Defensa y Justicia csapata végül 3-0-ra legyőzte a Lanús gárdáját az argentin házi döntő alkalmával. Az aktívabban játszó Defensa néhány kisebb kimaradt lehetőség után az első félóra végeztével szerezte meg a vezetést, miután a kapu előteréből Bou visszagurított labdáját a lendületből érkező jobbhátvéd, Adonis Frias továbbított a hálóba a büntetőpont közeléből. Teljesen megérdemelten került előnybe a Defensa a korábbi önmagának inkább csak árnyékaként játszó Lanús ellen. A szünet után Zubeldía mester legényei próbáltak változtatni, és akadtak ígéretes megmozdulásaik, ám a 62. percben egy kapitális hiba gyakorlatilag megpecsételte sorsukat, ugyanis egy ártalmatlan szituációban elkövetett pontatlan hazaadásra Braian Romero csapott le, és emelte át látványos mozdulattal a kapujából kimozduló Moralest. Kétgólos hátrányban a Lanús egyre jobban kinyílt, melyet a hosszabbítás perceiben újabb góllal használt ki Hernán Crespo csapata, és az ellenfél térfelén való labdaszerzést követő ellenakció végén Delgado bejátszásából Washington Camacho állította be a fölényes végeredményt.

A Buenos Aires Florencia Varela negyedében székelő egyesület első nemzeti címét szerezte, hiszen most először jutottak be valamelyik nagy dél-amerikai sorozat fináléjában, ehhez képest veretlenül nyerték meg az egész tornát. Az egykori legendás támadó, Crespo ugyancsak az első nagy sikerét érte el edzőként, akit már eddig is egyre több nagy csapattal hoztak hírbe.

A 2002 óta megrendezésre kerülő második számú dél-amerikai kupasorozatban kilencedik alkalommal diadalmaskodott argentin csapat, egyben a hetedik különböző argentin győztest avatták.

Lanús (argentin) – Defensa y Justicia (argentin) 0-3 (0-1)
Gólszerzők: ill. Frias (34.), B. Romero (62.), Camacho (90+2.)

 

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!